CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En riktigt härlig utflyktsdag och några dagar på öarna

Halloj bloggen!

 

Äntligen har värmen kommit, helt underbart! Idag har det ju känts som sommar.

 

Förra onsdagen kom Malin hit  under kvällen. Vi lagade god mat och spelade spel, "Exit the game". Vi hade en riktigt trevlig kväll.

Under torsdagen tog Malin och jag oss en utflykt. Första stoppet blev för att promenera lite mer i området där Jesper och jag har varit och kollat på några bostäder. När vi gick runt där så kände jag ännu mer att jag vill bo där. Det är ett väldigt trevligt och mysigt område. Efter det åkte vi vidare ner till Kovikshamn. Där hittade vi en trevlig badplats med helt underbar utsikt. Där satte vi oss på en bänk intill bergväggen och åt vår lunch som vi hade köpt med oss, sallad. Det var väldigt härligt att sitta där intill bergväggen i solen och i lä dessutom. Efter att vi hade suttit där en stund så åkte vi vidare till Vedhall då vi hade hört att det fanns en badplats där också. Men när vi väl kom dit så var vi ganska trötta, så vi körde bara runt lite med bilen innan vi åkte mot färjan. 

När vi satt på färjan så hade vi fått lite mer energi, så vi bestämde oss för att åka en sväng till Ragnhildsholmens borgruin då Malin aldrig hade varit där tidigare.

När vi väl kom hem igen stannade Malin även på middag innan hon åkte hemåt.

Så ja, vi fick en väldigt trevlig och härlig utflyktsdag, precis en sådan dag som jag behövde. Tack Malin!

 

Från Kovikshamn där vi åt vår lunch.

 

 

Vid Ragnhildsolmens borgruin.

 

 

Förra lördagen åkte Jesper och jag ut till hans föräldrar för att hålla ställningarna i huset när de var bortresta. Där stannade vi några dagar innan vi åkte hem igen på tisdagen. Vi tog oss en liten promenad i hamnen och åt god lunch på öns café. En av kvällarna beställde vi pizza från öns nya pizzeria. Sista kvällen grillade vi laxpaket och grönsaker, så gott. Dock ägnade vi nog nästan 30 minuter åt att leta efter tändstickor för att kunna tända grillen. Tillslut hittade vi det i alla fall, men det blev lite sen middag den kvällen, men det blev gott i alla fall.

Så ja, vi fick några riktigt härliga och  trevliga dagar ute på ön, men som man säger, borta bra men hemma bäst. Alltid lika skönt att komma hem till sin egen säng.

 

Idag har jag haft lite av en fixardag här hemma. Jag har kört två maskiner tvätt, kört diskmaskinen, plockat undan lite här hemma samt grejat lite på balkongen, tömt gamla krukor och sådant som jag sedan var och slängde. Nu skall jag bara dammsuga balkongen någon dag och sedan moppa plattorna därute så kan vi sitta där igen. Om vi gör det vill säga. Förra året satt vi inte där en enda gång, men det har ju blivit så eftersom balkongen ligger i österläge. Det är nämligen bara sol där på morgonen, vilket är väldigt tråkigt. Vår nästa uteplats skall ligga i söder- eller västerläge så vi har lite mer sol och värme där.

 

Nu är det nog dags att fixa ordning lite i köket och sedan börja med middagen.

Hoppas att ni har haft en bra helg alla bloggläsare!

 

//CarroEllen