CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen börjar våren komma!

Halloj bloggen!

 

Då var det mars månad, äntligen en vårmånad! Den här vintern har varit väldigt seg, framför allt eftersom jag bara har gått hemma. Det finns inga jobb alls i eller runt Göteborg som lärarassistent. Och utbildningen som jag gick för att bli lärarassisent gör fortfarande reklam för utbildningen med "god arbetsmarknad". Var den arbetsmarknaden finns vet jag inte. Inte är det i eller runt Göteborg i alla fall...

 

Sedan jag skrev här sist så har jag ändå gjort lite småsaker, trots att jag mestadels går hemma. I januari fyllde lille Lukas 5 år. Vi hade då lite kalas för honom hos mamma. Jag hade bakat en kladdkaka som jag hade skrivit "5 år" på. Den blev han väldigt glad över. Sedan fick han även lite paket. Av Jesper och mig fick han två pysselböcker, den ena där han kunde lära sig att skriva bokstäver, och den andra med siffror. Han fick även ett pussel med alfabetet av oss, vilket han tyckte var väldigt roligt. Efter att vi hade fikat och han hade fått sina paket så gick han och jag ut och åkte pulka, och oj vad roligt han tyckte att det var. Så ja, det blev en riktigt trevlig och rolig dag.

 

I början av februari hade jag ett uppföljningssamtal med Arbetsförmedlingen där de ville se hur det går med jobbsökandet och så. Jag försökte förklara läget för personen som jag pratade med, att det inte finns några jobb som det jag just har utbildat mig till. Personen frågade då om jag kunde tänka mig att plugga igen. Jag svarade då bara att jag har ju precis pluggat klart, och inte ens börjat arbeta som det jag är utbildad till. Personen förstod väl då min situation och skrattade lite. Men ja, de kan inte hjälpa mig på något sätt. Varför finns ens Arbetsförmedlingen när de inte ens kan hjälpa arbetslösa att hitta jobb?...

 

Den 23 februari hade vi ett oväder här, stormen Louis. Den morgonen vaknade jag vid 5-tiden av att det blåste en hel del. Under förmiddagen nådde den kulmen med orkanbyar. Det var helt galet vad mycket det blåste. Jag satt och följde liverapporteringar om saker som hände. Bland annat ställdes Björköfärjan in under några timmar. Vad jag vet har aldrig det hänt tidigare, inte ens under stormen Gudrun, helt galet verkligen. Så den dagen blev lugn här hemma. Under morgonen fick jag gå ut på balkongen och plocka ihop delar av våra plattor som vi har där då de hade gått isär och var påväg att blåsa bort.

 

En söndag i slutet av februari kom Malin hit under förmiddagen. Vi hade en riktigt trevlig dag där vi lagade god lunch, gjorde bärpaj och spelade spel. Vi har hittat ett nytt sällskapsspel där alla samarbetar med varandra, "Exit the game", vilket är väldigt roligt. Det spelet finns i flera svårighetsgrader och med flera olika handlingar. Varje spel kan man bara spela en gång, vilket är lite tråkigt, men det är väldigt roligt ändå.

Även i lördags kom Malin hit. Vi åkte först och åt brunch på Arken då Malin hade fått det i födelsedagspresent av Jesper och mig. Därefter åkte vi hit hem och spelade det sista "Exit-spelet" som vi hade. Så nu blir det till att beställa fler spel. Så ja, även den dagen blev riktigt trevlig.

 

Utöver detta har det blivit några fredagsluncher med Kristin det senaste. Sedan har det även blivit några luncher med mamma då hon har arbetat en del hemma. Så ja, egentligen har jag väl gjort en del saker, men eftersom jag går hemma så mycket så känns det som att jag bara går hemma och inte gör någonting. Men nu är det ju faktiskt en vårmånad, och det är faktiskt ljusare på morgnarna vilket är helt underbart. Man blir så mycket piggare av det. Även lite vårblommor har börjat titta fram, så himla härligt. Nu hoppas jag bara att jag inte får en sådan vår som jag hade förra året, när jag fick åka in till akuten för att jag hade fått ett astmaanfall. Nej tack! Hoppas på betydligt mindre pollen i år, och att jag mår bättre än förra året.

 

Ja, detta var väl en liten sammanfattning av vad jag har gjort det senaste. Den här veckan får vi se lite vad som händer. Om Jesper inte skall till kontoret på onsdag så åker vi nog till Ikea och äter lunch. Just nu har de nämligen halva priset på luncher på onsdagar, så det är ju trevligt.

 

Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen