CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2023 del 2

Del 1 hittar ni här

 

Under Jespers semester i somras var vi iväg på lite småutflykter. Vi var en sväng på Världskulturmuseet och kollade på deras utställning "Världens spel". Vi tog även en dag och gick runt i Trädgårdsföreningen, vilket var väldigt trevligt. Vi var även ute hos Jespers föräldrar en del och hjälpte till där då Jespers mamma var nyopererad. Vi gjorde även något som vi har velat göra länge, som vi har saknat, men det har inte blivit av av olika anledningar. Det blev en tur till Varberg, stadshotellet och Asia spa. Som vi hade saknat det! Det var supertrevligt och mysigt. De hade även byggt om sedan vi var där sist, så det var väldigt trevligt.

 

En fantastiskt god sallad på en ny restaurang ute på Donsö och en jordgubbstiramisu som vi gjorde.

 

I augusti firade Jesper och jag 10 års förlovningsdag. Det firade vi med middag på en grekisk restaurang i stan. Så ja, vi hade en trevlig kväll med god mat.

 

I augusti när älsklingen jobbade var jag en del på landet. Där började vi med renoveringen av ett av sovrummen på övervåningen, så roligt! Det blev även en båttur till Gustavsfors för att gå på räkfrossa på restaurangen där. Jag åt dock inte räkor, det blev lax för min del istället.

Vi fick också plockat en hel del kantareller, så roligt!

 

Mycket kantareller och en del av slussen i Gustavsfors.

 

Även under hösten var jag mycket på landet med mamma. Det blev ännu mer kantareller. Ja herregud vad kantisar vi har plockat i år, det är helt galet! En av gångerna var mamma och jag på Årjängs marknad, vilket var väldigt roligt och trevligt. Det tråkiga var att sist jag var uppe på landet så fick mamma och jag åka hem ett dygn tidigare än vad som var tänkt. Det fick vi göra då min astma märktes av alltmer när vi var tvungna att elda för att få någon värme. Så det var väldigt tråkigt. Någon gång efter det blev min astma allt sämre, eller ja, det visade ju sig att det inte är astma, utan troligtvis postcovid av något slag.

 

Under hösten var älsklingen, Malin och jag på Bokmässan. Vi träffades på ett hotell innan där vi åt frukost, detta för att klara oss så länge som möjligt. Tyvärr är maten ofta usel inne på mässan. Men ja, vi hade en riktigt trevlig och rolig dag där.

 

På min födelsedag träffade jag först Kristin över en lunch. Vi har nämligen hittat ett nytt ställe på Eriksberg som har god mat, så dit åkte vi. Under kvällen kom Malin hit. Vi hade en trevlig kväll med god mat. Så ja, det blev en trevlig och mysig födelsedag.

 

I höstas var älsklingen och jag iväg på en husvisning, den här gången i Säve. Det var spännande då vi aldrig hade varit på just en husvisning tidigare. Men det blev inget med det huset av flera olika anledningar.

 

En fredag i oktober var och hälsade på i klassen som jag arbetade i förra läsåret. Det var väldigt roligt och trevligt att träffa alla igen, både lärare och elever.

 

En helg i november kom Malin hit. Vi tog oss en härlig promenad runt Torslanda lagun. Dagen efter åkte vi ut till Hälsö för att hälsa på en gammal lärare till oss. Det var en väldigt rolig och trevlig helg, så roligt att träffa Gerd igen.

 

Från promenaden i Torslanda lagun.

 

En helg i november var mamma, lille Lukas, Malin och jag på "Jul på Liseberg". Malin och jag träffades först för att äta brunch på Lisebergs nya hotell, "Hotell Curiosa". Det blev en väldigt lyckad brunch med massor av god mat. Efter det mötte vi upp mamma och Lukas inne på Liseberg. Vi fick en riktigt trevlig och mysig dag.

 

I slutet av november bar det av till Ullared igen, den här gången för att köpa julklappar. Det blev en trevlig dag då jag blev klar med alla julklappsinköpen, så skönt att bli klar med de så tidigt.

 

I december var det dags att börja julpyssla. Det blev då ett gäng julkort.

 

Julkorten.

 

Julafton tillbringades ute hos Jespers föräldrar. Där blev det julmat, Kalle Anka kl 15 och därefter kaffe och julklappsutdelning. Det blev en riktigt lyckad och trevlig julafton.

 

Så ja, trots att jag har varit arbetslös halva året så har det ändå hänt en del saker, vilket har varit väldigt skönt. Nu hoppas jag på ett nytt år då jag blir frisk, jag hittar ett jobb och att Jesper och jag kanske hittar en ny bostad. Nästa vecka skall vi faktiskt på lägenhetsvisning igen, men den här gången till en bostad som vi var och kollade på i vintras. Jag fastnade för den bostaden, men det gjorde inte riktigt Jesper på samma sätt. Så ja, nu när den kom upp igen så tänkte jag att vi i alla fall kan åka och kolla på den igen. Tyvärr tror jag att det är lite för långt ut för vår del, 20 minuter in till Kungälv. Men ja, vi får se vad som händer.

 

Nu lämnar vi år 2023 bakom oss och blickar framåt till år 2024.

 

//CarroEllen