CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2023 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart detta året över. Det har gått så galet fort, vart tar tiden vägen?! Här kommer en sammanfattning av året som gått.

 

Under hela vårterminen var det mycket fokus på jobb. Utöver att jag var elevassistent i en klass så drev jag ju även både läxhjälp och lovskola tillsammans med Kristin. Både läxhjälpen och lovskolan var väldigt roligt att driva, framför allt för att vi fick bygga upp det helt själva från grunden, samt att det var väldigt tydligt att eleverna uppskattade det. Tyvärr hade vi ingen chef som visade att hon uppskattade det vi gjorde för skolan, vilket var väldigt tråkigt. Men ja, vi fick i alla fall höra det från både elever och vårdnadshavare. Vissa gånger kunde det vara en riktig utmaning, men det var inget som stoppade Kristin och mig, vi gjorde så gott vi kunde och tyckte att det var superroligt, trots att vi emellanåt blev motarbetade av vår chef. Vår chef kunde nämligen inte förstå hur mycket som behövde göras för att framför allt bygga upp lovskolan från grunden då de aldrig hade haft det innan. Men ja, vi löste det bra, och vi märkte en gång att chefen var imponerad över oss, trots att hon inte sa det rakt ut. Så även om vårterminen var tuff då det var mycket jobb, så var det så lärorikt och roligt att för första gången faktiskt få jobba på en skola.

 

I januari tog Malin, mamma, Glenn och jag en utflykt till Ullared för att shoppa. Det var en väldigt rolig och trevlig dag.

Under samma månad var jag även iväg med syrran och lille Lukas en sväng till Hälsö där vi hälsade på släkten och hade lite julklappsutdelning.

 

Under vårterminen var jag sjuk flera gånger, och någon gång i maj när det var mycket pollen i luften så fick jag en astmaattack, vilket jag aldrig tidigare har haft. Den natten fick jag åka in till akuten kl 04 på morgonen. Tur som vi hade så var min morbror som typ bor granne med oss hemma, så han kunde köra in oss till akuten. Det var några riktigt tuffa veckor, men tillslut lugnade det sig, och jag kände inte av någonting alls under sommaren.

 

I maj var Malin och jag på Lisebergsteatern och såg "Shirley Valentine". Det var en enmansteater som spelades av Maria Lundqvist. Så ja, vi hade en trevlig kväll.

 

Under våren började jag med kalligrafi, skriva med en speciell penna. Det var väldigt roligt. Jag gjorde då avslutningskort till eleverna som jag hade arbetat med, vilket var superroligt.

 

Under juni månad fick jag veta att jag inte skulle få någon fortsättning på jobbet till hösten då chefen skulle sluta, och hon kunde inte anställa någon till hösten. Så då var det bara att börja leta jobb igen. 

 

I mitten av juni, när eleverna hade slutat skolan så tog Kristin och jag oss en tur till Ullared. Vi fick en riktigt trevlig dag med mycket shopping och nästan inget folk alls att trängas med inne i varuhuset, så härligt.

 

I juni åkte Jesper och jag upp till landet och var där själva några dagar. Där byggde vi en diskbänk, grejade och tog det lugnt. Det jobbiga var nog när jag skulle krypa ner i sängen i husvagnen första kvällen och upptäckte att sängen var blöt. Det visade sig då att det regnade in och droppade från taket. Vi fick då göra en provisorisk lösning genom att hänga upp en spann i taket där det droppade. Dagen efter spände vi upp en presenning över hela taket. Då upptäckte vi även att vi hade en getingbo i ett rör som går till värmen i husvagnen. Så ja, det var lättare sagt än gjort att få dit presenningen och för att senare försöka laga hålet som visade sig vara på taket, men vi lyckades i alla fall med ena delen, lagningen fixade sedan mamma några dagar senare.

 

Landet i början av juni.

 

 

Diskbänken som Jesper och jag byggde. Senare under sommaren fick den även lite färg och en hylla under.

 

I slutet av juni åkte Malin och jag på en liten semester för att fira att vi hade känt varandra i 20 år. Första stoppet blev på landet där vi sov en natt. Dagen efter åkte vi vidare till Sunne där vi skulle tillbringa några dagar. På vägen dit åkte vi genom så många mysiga byar och fick se så fina vyer. Vårt första stopp blev på "Fryksdalshöjden" där man var väldigt högt upp och såg långt. Därefter blev det ett besök i Rottneros park, vilket var väldigt roligt och trevligt. Vi hade tur med vädret då regnet och åskan kom precis när vi var klara och köpte fika inne på området.

Vi sov på Selma spa som ligger i Sunne. Det var ett riktigt mysigt och bra hotell med god mat och trevlig spaavdelning.

Andra dagen hade vi bokat en guidad visning på Mårbacka, Selma Lagerlöfs gamla gård. Det var något som jag hade velat göra i många år, så äntligen blev det av. Det var riktigt roligt, trevligt och intressant att få höra historien om Selma samt se gården där hon faktiskt bodde.

Under eftermiddagen blev det en sväng i Sunne centrum. Där köpte vi oss varsinn glass och tog en promenad längs med vattnet. Det var verkligen supertrevligt.

Sista dagen blev vi kvar på hotellet lite längre än vad vi hade tänkt, då det tog lång tid att få lunchen. Men ja, efter att vi hade ätit lunch så började resan hemåt igen, eller rättare sagt till landet. Men innnan vi åkte till landet så tog vi ett stopp vid Töcksfors shoppingcentrum  då Malin aldrig hade varit där tidigare. Även där blev vi kvar lite längre än vad vi hade tänkt, men vi hade det trevligt ändå. Under kvällen var vi tillbaka på landet först halv 8, då supertrötta, men nöjda över resan.

Hela resan avslutades med några trevliga och roliga arbetsdagar på gården.

 

Fantastisk utsikt från Mårbacka.

 

Vi åt mycket god mat på hotellet.

 

Del 2 hittar ni här

 

//CarroEllen