CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Längesedan och fullt upp

Halloj bloggen!

 

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev här. Men ja, de senaste veckorna har jag verkligen haft fullt upp, men jag skall försöka ta allt i någorlunda ordning.

Först och främst har min astma varit ganska mycket upp och ner. De två senaste veckorna har jag känt mig sämre vissa dagar, och bättre andra. Men nu har jag varit på vårdcentralen några gånger, och som det verkar just nu så är det ingen astma nu (vilket det var i våras och troligtvis i början av hösten). Istället tror de att det kan vara en släng av postcovid, att det kan vara något från astman som jag fick efter att jag troligtvis hade haft covid i våras. Men ja, jag skall tillbaka till vårdcentralen nästa vecka så får vi se vad som händer.

 

I slutet av oktober var jag och hälsade på klassen som jag jobbade i under 8 månader förra läsåret. Det var väldigt roligt och trevligt att träffa både lärarna och eleverna igen. Jag saknar verkligen att få jobba med dem. Men ja, läraren som jag hade planerat detta med hade inte sagt någonting till klassen om att jag skulle komma, så när det var dags att ropa in klassen så stod jag i klassrummet när eleverna kom in, och oj vad glada de blev. Det blev mycket kramar då, så härligt. Jag hade nämligen funderat lite innan på om jag skulle hälsa på dem, och när jag fick höra att klassen hade frågat efter mig så kände att jag det var dags. Så ja, det blev en riktigt trevlig stund med klassen som hade en hel del frågor till mig.

 

Här hemma har älsklingen och jag haft två födelsedagskalas med våra familjer, vilket var väldigt trevligt. Båda gångerna bakade vi olika tårtor som blev supergoda.

 

De två tårtorna som vi bakade till kalasen.

 

 

I början av oktober kom Malin hit en fredag och stannade till lördagen. Vi var då och köpte en blomma då vi skulle iväg på söndagen. Vi var även ute på en riktigt härlig promenad runt Torslanda lagun. Just den dagen var vädret helt okej, det blåste inte heller så mycket, vilket var väldigt härligt.

 

Från promenaden runt Torslanda lagun.

 

Under söndagen mötte jag upp Malin igen, men denna gång ute på Hönö. Vi skulle då åka och hälsa på en gammal lärare som jag hade från årskurs 5-9, och Malin mellan årskurs 7-9. Det blev en supertrevlig och mysig dag där vi först åkte hem till Gerd som hon heter. Där blev vi bjudna på en supergod äppeldryck samtidigt som vi satt och pratade, vi fick även gå en husesyn. När jag gick i årskurs 5 tror jag det var så hade klassen några lektioner hemma hos henne, så jag kände ju igen mig där, vilket var väldigt roligt. Efter att vi hade varit där en liten stund så åkte vi till Hönö Klåva för att ta en fika på ett nytt café där. Det cafét ligger i samma lokal som ett gammalt café som stängde ner i somras. Så just där har jag varit många gånger när vi bodde därute. På väg tillbaka till Hälsö igen så skulle Malin hälsa på en släkting lite snabbt, så under tiden satt Gerd och jag kvar i bilen och bara pratade, vilket var så trevligt. Väl tillbaka på Hälsö igen följde Malin och jag med Gerd hem till henne en liten stund igen där vi även fick träffa hennes man, vilket också var väldigt trevligt. Den dagen avslutades med en lättare fika hos min pappa. Så ja, det blev en riktigt trevlig och mysig dag. Det var så roligt att träffa Gerd igen. Sist vi träffade henne var nämligen år 2006. Gerd ville gärna träffas igen, så vem vet, kanske blir det igen till sommaren när man kan vara ute lite mer.

 

Det har även blivit några luncher med kompisar det senaste, både i stan och i Torslanda. Även det har varit väldigt trevligt.

 

Fredagen för två veckor sedan tror jag det var så var en kompis till Jesper i Göteborg, så den dagen åkte vi tre till Volvomuseet. Jesper och jag har ju varit där innan, men det var roligt att se alla bilar igen. Vi kände även att vi fick passa på att åka dit nu då de skall flytta till stan någonstans, runt Liseberg någonstans tror jag det var. Så ja, även det blev en trevlig dag.

 

Förra söndagen var vi bjudna på kalkonmiddag hos Jespers föräldrar, vilket var väldigt trevligt.

 

I torsdags ringde Malin mig under förmiddagen. Hon var då ledig och undrade om vi skulle hitta på något. Jag hade en tid bokad för att byta däck, så hon fick först följa med på det. Efter det åkte vi till Bäckebol och gick runt lite där. Jag fick äntligen köpt mig ett par nya vandringsbyxor, då jag inte kan ha de gamla längre. Det var dessutom rea på de då, vilket var superbra. Så ja, vi fick en trevlig dag tillsammans.

 

Så ja, det känns som att jag har haft fullt upp den senaste månaden. Nu hoppas jag att det lugnar sig lite, och att jag få ordning på min andning igen.

Nu är det ju snart dags att börja julpynta också. När det gäller julklappar så har jag börjat med dem, vilket känns väldigt skönt. Julkort skall jag göra någon dag också. Men ja, det känns som att även december kommer att flyga förbi. Nu hoppas jag bara att anställningsstoppet inom Göteborgs stad släpper snart, så jag kan ha någon chans till jobb också.

 

Avslutar med ett collage på två pussel som älsklingen och jag har lagt det senaste också.

 

 

 

Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen