CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sista gången på landet för i år

Halloj bloggen!

 

Då var det måndag igen, veckorna går så himla fort.

 

De två senaste veckorna har ju jag känt mig lite dålig. För en vecka sedan förstod jag att det var min astma som jag märkte av igen. Tydligen är det något med mögelsporer på hösten när löven faller av träden. Så troligtvis är det det som jag har problem med just nu. Så tröttsamt. Jag hoppas verkligen att det här har försvunnit till våren, så jag slipper denna skit en gång till. Denna astma fick jag efter att jag troligtvis hade Covid i våras, och vad jag har försökt läsa mig till så har de flesta inga symptom kvar efter 12 månader, så jag hoppas verkligen att det är över till våren någon gång.

 

Förra söndagen var ju Malin, Jesper och jag på bokmässan. Det var väldigt roligt och trevligt. Vi träffades först på Scandic Opalen där vi åt en ordentlig frukost. Efter det gick vi till bokmässan. Tyvärr fick jag inte köpt en enda bok, men det är ändå trevligt att gå runt och bara kolla också. Så ja, vi hade en trevlig och härlig dag.

 

I torsdags åkte mamma och jag upp till landet igen. Eftersom E6an är avstängd då den rasade för ett par veckor sedan så fick vi köra E45an istället. Den resan tog 3 h 20 min, 30 min mer än vad det brukar ta när vi har åkt E6an innan, så himla segt. Så ja, när vi kom fram så var det kolsvart ute, och eftersom det är mitt ute i skogen så blir det verkligen kolsvart. Men ja, den resan gick bra ändå, den tog bara lång tid.

 

På fredagen var jag uppe i det kommande sovrummet och schellackerade kvistar i det nyuppsatta innertaket. Det var ett riktigt jobbigt och segt jobb, men som behövde göras. Tidigare har vi använt kvist- och spärrgrund i andra rum, men det har inte fungerat, kvistarna har lyst igenom ändå, tyvärr. Så ja, nu fick det bli schellack istället. Efter att jag var klar med det började mamma måla första lagret i taket, samtidigt som jag skrubbade rent dörren till rummet.

Den kvällen eldade vi en hel del i kaminen då det är vår enda värmekälla, eller vi har ett elelement i sovrummet bara. Men den kvällen började jag märka av min astma alltmer igen. Efter några timmar inne under kvällen så förstod jag att det var röklukten som jag reagerade på. Den kvällen hade jag riktigt svårt att somna då min andning var tung, men tillslut somnade jag sittandes i sängen. Så sov jag hela natten, eller jag vaknade några gånger då kudden åkte ner.

 

Under lördagen var jag riktigt trött eftersom jag hade sovit dåligt den natten. Under morgonen bestämde mamma och jag oss för att åka hem under kvällen, jag kände inte att jag orkade en sådan natt till. Däruppe måste vi liksom elda för att få upp värmen. Men ja, den dagen grejade vi massor med olika saker. Vi drog in vattenslangen i källaren då det skulle bli kallt på nätterna denna veckan. Vi ställde också in diskbänken i källaren och grejade en del med lite andra saker. Mamma satte även upp väv på väggarna i det kommande sovrummet. Det är verkligen så himla roligt att vi redan har kommit så långt med det sovrummet. Till sommaren har vi ytterligare ett sovrum i huset, så spännande.

Strax före kl 18 åkte vi hemåt igen. Den här gången tog vi E6an hem, men fick ju då köra innervägen över Ucklum istället. Den resan gick betydligt fortare än E45an. Kvart över 9 på kvällen var jag hemma, då helt slut. 

 

Bild 1: Morgonsol över gården med 6 grader ute.

Bild 2: Från vår stenbrygga.

 

 

 

Några blommor som fortfarande blommade så fint.

 

 

Sedan jag kom hem så har astman känts betydligt bättre, vilket är väldigt skönt. Nu hoppas jag bara inte att den blir sämre igen.

 

Den här veckan har jag en del saker att göra här hemma samt en del saker planerade. Jag skall jag städa och greja här hemma. Jag skall även boka tid för däckbyte och för att göra nytt pass. Inte för att vi skall ut och resa, utan bara för att det är bra att ha.

På fredag fyller jag år. Då skall jag ut och äta lunch med Kristin, sedan kommer Malin hit på kvällen. Det skall bli supertrevligt. Sedan får vi se om Malin och jag kanske åker ut till Hälsö på lördag. På söndag skall Jesper och jag göra något som vi faktiskt inte har gjort riktigt innan. Vi skall åka och kolla på ett hus. Vi har ju varit på visningar tidigare, men det har bara varit på lägenheter eller radhus. Huset som vi skall kolla på på söndag är ett fristående hus. Så det skall bli väldigt spännande och roligt. Tyvärr kan vi ju inte köpa något just nu när jag inte har något jobb, men det är ändå roligt att kolla. Så ja, den här veckan känns det som att jag har fullt upp, men det är lite roligt också ibland, inte bara sitta hemma som jag gör så mycket nu.

 

Ha en bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen