CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Mer fix på landet och marknad

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt då jag har varit dålig i typ en vecka, men nu känner jag mig äntligen bättre igen.

 

För två veckor sedan åkte jag och mamma upp till landet igen. På fredagen jobbade mamma på distans, så då gick jag runt och tog lite kort och filmade lite. Jag har ju bland annat uppdraget att dokumentera allt som görs på gården genom att ta kort. Så varje jul får mamma en fotobok med bilder på gården, vad som hänt det senaste året. Nu har vi ändå haft gården i tre år, så det är väldigt roligt att gå tillbaka och kolla i de tre böckerna samtidigt för att jämföra. När det gäller filmningen så har jag en gång om året gått runt och filmat på gården. Det är väldigt roligt att inte bara se framstegen i stillbilder, utan även i rörligt material. Så ja, nu börjar snart arbetet med att göra fotobok nummer fyra, så roligt!

 

När mamma hade slutat på fredagen tog vi oss en skogspromenad. Vi tog oss till samma ställe som gången innan, "svampeland". Den här gången hade trumpetsvampen kommit upp mer, så det fick vi plockat en del. Det blev även en del gula som vi gav bort till Jespers föräldrar den här gången.

 

Under lördagen var det äntligen dags för Årjängs marknad, som vi hade sett fram emot så mycket. Marknaden var så mycket större än vad vi trodde att den skulle vara. Den var större än Göteborgskalaset. Det tråkiga var att mycket var samma, det var många stånd där de sålde oliver, leksaker, korv och Churros. Det var dock ganska ont om matställen. Vi hade först tänkt gå och äta buffé på Travrestaurangen, men när vi såg att det först kostade 50 kr i inträde och sedan 250 för buffén så valde vi att hoppa det. Istället blev det Thaimat från en av foodtrucksen.

När vi kom tillbaka till landet under eftermiddagen var vi ganska trötta, så vi tog en fika och bara tog det lite lugnt innan vi började greja. Den eftermiddagen och kvällen tillbringade vi uppe i det kommande sovrummet. Jag drog bort mer tapet och mamma slipade golv. Vår första tanke var att vi skulle tapetsera i det rummet, men nu har vi ändrat oss, det blir till att måla istället. Så ja, vi grejade en del där under kvällen.

 

Söndagen blev en ganska lugn dag för min del, då jag var helt slut från lördagen. Jag kände nämligen av min astma igen efter att vi hade slipat under lördagen. Så ja, nästa gång blir det ett bättre munskydd än vad jag hade då. Under eftermiddagen åkte vi hemåt igen, nöjda över allt vi hade gjort under helgen.

 

Helgen som var nu senast var Jesper och jag bara hemma och tog det lugnt. Jag har nämligen känt mig lite dålig i en vecka, men nu är det äntligen bättre igen.

 

När det gäller jobb händer det inte så mycket. Det är väldigt dött på tjänster som ligger ute just nu. Det är även väldigt få rektorer som jag ens får ett svar ifrån. Däremot mejlade jag faktiskt den nya biträdande rektorn för skolan som jag var på förra läsåret. Hon tyckte att det lät väldigt intressant när jag förklarade vad jag hade gjort och så. Men tyvärr, som på alla andra skolor just nu, så måste de se över sin ekonomi. Men hon skulle höra av sig om det dök upp något hos dem. Så ja, det lät ju ändå inte helt dött där, men det kanske kan ta ett tag. Just nu försöker jag ju trycka extra på statsbidraget som finns att söka för att anställa lärarassistenter, så det kanske ändå kan hjälpa mig lite. Men ja, vi får helt enkelt vänta och se.

Nu har jag faktiskt börja märka av min arbetslöshet alltmer. Nu börjar jag bli lite rastlös samtidigt som det känns så deppigt att det blir mörkt så tidigt på kvällarna nu. Förra året dröjde det ända till den 17 oktober innan jag fick jobb. Skall det behöva dröja såpass länge i år igen?.. Så segt..

 

Imorgon och på lördag får vi se lite vad som händer. På söndag är det äntligen dags för bokmässan igen, det skall bli roligt.

 

Ha en fortsatt bra vecka alla bloggläsare!

//CarroEllen