CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Mycket regn och mer kantareller

Halloj bloggen!

 

Då var det ny vecka igen, och dessutom redan september. Det går så himla fort!

 

Sedan jag skrev här sist så har jag varit på landet en hel del. Jag har plockat ännu mer kantareller. Det har även regnat massor på landet. Vår regnmätare visade 30+40mm på mindre än ett dygn, helt galet! På andra sidan sjön har SMHI en mätstation som hade registrerat 103 mm. Det kanske inte är så konstigt att det var så många vägar som blev förstörda däruppe. Fördelen är ju att vi har mycket vatten i vår brunn, såpass mycket att det rinner ut, även det helt galet!

Men ja, dagen efter att det hade regnat så mycket så tog mamma och jag oss en skogspromenad. Det blev en promenad som vi nästan ångrade att vi tog. Det var så himla blött i skogen, och så många skogsstigar som var sönderregnade. Trots det fick vi ändå en del svamp.

 

Utöver att vi plockade mer svamp så grejade vi även en del på gården. Vi skrapade bort färg runt fönstret i det kommande sovrummet på övervåningen. Jag försökte även skrapa bort gammal färg från golvet, men det gick tyvärr inte så bra. Istället skrapade jag bort gamla limrester på golvet i det kommande köket.

Vi grejade även en del i trädgården. Vi grävde bland annat upp syrener som vi planterade på ett annat ställe. Så den helgen hade vi verkligen fullt upp. Kvällen när det regnade så mycket satt vi inne i huset och eldade, så mysigt!

 

Bild 1: Kantarellerna som jag plockade.

Bild 2: 40 mm regn hade det kommit under natten.

Bild 3: Det var så högt vatten i sjön att vi nästan inte hade någon strand kvar.

 

 

Förra lördagen åkte Jesper och jag in på Kulturkalaset för att äta lunch. Jag åt thaimat, nudlar med grönsaker, kycklingspett och vårrullar, så gott!

När vi började gå mot Centralen för att ta bussen hem så hamnade vi mitt i jubileumsparaden, så den stannade vi och kollade på innan vi åkte hemåt.

 

I tisdags åkte jag upp till landet igen. De dagarna blev det mycket gräsklippning då mamma och jag hade köpt en grästrimmer. Gräsklippning, det eviga jobbet med stor gräsmatta... Jag fixade även ordning i husvagnen inför vintern, så nu har jag sovit sista natten i den för säsongen.

Utöver att vi klippte mycket gräs så planterade vi mer syrener. En av eftermiddagarna eldade vi även på bryggan, så mysigt!

I fredagsmorse tog vi oss en skogspromenad för att se om tratt- och trumpetkantarellerna hade kommit. Vi hittade en del, men det var ganska smått fortfarande, så det kanske blir lite mer till helgen. Men ja, när vi var påväg tillbaka till bilen gick vi rakt in i ett STORT hav av gula kantareller. Det var verkligen helt galet vad mycket det var. Vart vi än såg så var det gult, helt galet! Det var dock såpass mycket att vi inte kunde plocka allt, korgarna var överfulla och vi orkade inte bära på mer. Men det var väldigt roligt att se ett så stort hav, det är så himla sällan man gör det.

Efter lunch i fredags åkte jag hemåt.

 

Nu blir jag hemma några dagar för att greja lite här hemma innan jag åker till landet igen. På lördag är det nämligen marknad i Årjäng som mamma och jag skall gå på. Hoppas på bra väder då.

 

//CarroEllen