CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Massor av kantisar och 10års förlovningsdag

Halloj bloggen!

 

I två veckor var jag hemma denna gång innan jag åkte till landet igen. Jag har ju faktiskt inte varit där så många gånger i år, i alla fall inte om man jämför med förra året. Men ja, mamma, hennes kille och jag åkte upp till landet i torsdags. Under fredagen jobbade mamma på distans därifrån, så under förmiddagen passade mammas kille och jag på att gå en skogspromenad. Det tråkiga med den turen var att vi mötte några tyskar i skogen, och när de fick syn på mig så gick de typ i mina fotspår ett bra tag. Men ja, den turen fick vi ändå en hel del svamp. Vi var inte bara ute en tur i skogen, nej, vi var ute varje dag, fredag, lördag och söndag med ungefär 1 timme åt gången. Sammanlagt fick vi tillsammans drygt 20 kg kantareller, drygt 10 kg var. Det är helt galet vad mycket kantisar det finns i år också, så roligt. Sista turen på söndagen var jag helt slut i kroppen, men jag ville ändå så gärna ta en till skogspromenad, så det gjorde vi. Vi åkte till samma ställe som dagen innan, men vi gick en lite annan väg, men herregud vad mycket vi hittade även då. Den sista sträckan innan vi kom till bilen igen kände jag mig helt död. Då hade vi även gått mycket upp och ner samt över massor av ris. När vi kom hem igen efter den turen var jag verkligen helt slut i hela kroppen.

 

Bild 1: Hela köket fylldes med svamp när jag kom hem.

Bild 2: Lite av kantisarna som jag plockade en av dagarna.

 

Utöver att vi var på flera skogspromenader i helgen klippte vi även gräs, tog ner buskar, krattade gräs och rensade ogräs. Jag gick även igenom ett gammalt skåp som vi inte hade tömt än. Där hittade jag gamla dokument, brev och massor av gamla skolböcker och teckningar. Eftersom allt var från första halvan av 1900-talet så var breven ganska svåra att tyda, men jag skall försöka göra det nästa gång jag kommer upp. Jag hittade även en gammal pärm med tygbitar. Det fanns ju en affär på gården förr, så troligtvis sålde de även tyger där.

 

"Saisongnyheter hösten 1916"

 

Vi försökte även planera upp vårt kommande kök. Det är så mycket svårare än vad man kan tro egentligen. Vi planerade även för det kommande sovrummet, vilket var väldigt roligt.

En av kvällarna eldade vi i den nya kaminen i vardagsrummet, vilket var väldigt mysigt. Det var första gången som jag var med när vi eldade i huset, så det var lite speciellt och så mysigt.

 

Sista dagen, i söndags vaknade vi till regn. Eftersom jag sov i husvagnen vaknade jag mitt i natten av att det smattrade riktigt ordentligt på husvagstaket, inte ens öronpropparna hjälpte mot det. Men ja, i söndags fick jag äntligen tvättat bilen. Äntligen hade vi mycket vatten i brunnen, vilket vi inte har haft på hela sommaren. Så ja, jag fick tvättat bilen under förmiddagen. Efter lunch hade det slutat regna, så då fick jag även "vaxat" den, eller det är väl egentligen inget riktigt vax, det är något som man sprayar på och torkar ut typ, ungefär som vax fast enklare. Och oj vad fin och blank bilen blev efter det. Nu hoppas jag att den kan hålla sig ren ett tag i alla fall.

 

Igår firade älsklingen och jag 10års förlovningsdag. För 10 år sedan hade vi bokat en kryssning till Nordkap där vi hade tänkt förlova oss. Dessvärre blev den resan inställd med kort varsel då båten inte fick lämna Göteborgs hamn. Båten som seglade under Portugisisk flagg blev nämligen kontrollerad i Sverige. Då hittades det brister på fartyget som gjorde att den inte fick lämna Göteborg innan de bristerna hade åtgärdats. Vi blev väldigt besvikna då vi hade sett mycket fram emot den resan, men det var ju inget att göra åt. Med tanke på att det hittades brister på fartyget så var det kanske bra att resan inte blev av ändå.

Snabbt fick vi då planera om vår förlovningsresa till något helt annat. Det blev istället några dagars kanotpaddling mellan Bengtsfors och Håverud. Det blev en mysig semester, där vi sov i tält i skogen varje natt, och paddlade hela dagarna. Under en av kvällarna förlovade vi oss, så mysigt.

Så ja, nu har det alltså gått 10 år sedan. Helt galet vad tiden går fort! Så igår firade vi med middag på restaurang Athena, en grekisk restaurang som ligger vid Heden. Maten var supergod. Vi åt Souvlaki på fläskfilé till huvudrätt. Till efterrätt åt jag Tiramisu och Jesper åt chokladkaka, mums! Och för er som undrar när vi skall gifta oss (vi har fått den frågan många gånger), det återstår att se.

 

Bild 1: Huvudrätten

Bild 2: Min efterrätt

 

Nu blir jag hemma ett par dagar innan jag packar om och åker till landet igen. Kanske blir det mer svampplockning, det får vi se. Hoppas att trattkantarellerna kommer snart också, så vi kan plocka det också. Men till helgen är tanken att vi skall börja förbereda gården för vintern.

 

//CarroEllen