CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Några dagar på landet och konsert

Halloj bloggen!

 

Då var vi redan i mitten av augusti, helt galet. Vart har den här sommaren tagit vägen?! Eller ja, det har ju inte direkt varit någon sommar egentligen, det var ju bara några veckor i juni, sedan har det ju regnat hela juli. Det var ju bara några enstaka dagar som det faktiskt var uppehåll under juli månad. Även augusti har det regnat en del, och varit oväder. På tre dagar kom det knappt 100 mm regn här, helt galet! Inte så konstigt att det blev översvämningar lite varstans. 

 

Men ja, sedan jag skrev här sist så har jag varit iväg på lite saker igen. Det är nog inte så mycket som jag faktiskt har varit hemma den här sommaren, vilket har varit ganska skönt, och precis så som jag ville ha det. Jag är ju så trött på att bo i lägenhet..

 

Men ja, det blev några dagar på landet igen. Där började jag riva tapet och lister i kommande sovrum på övervåningen, vilket var väldigt roligt. Även köket skall börja renoveras nu. Nu känns det verkligen som att huset går in i en ny fas igen, så himla roligt! Så till nästa sommar har vi förhoppningsvis ytterligare ett sovrum samt ett kök, eller åtminstone ett rum för köket.

 

En av kvällarna eldade vi på bryggan. Det var riktigt mysigt och härligt.

 

Bild 1: Utsikten från rummet som jag rev i.

Bild 2: Från bryggan på kvällen då vi eldade.

 

Vi var även ute på en skogspromenad för att plocka kantareller. Oj vad mycket kantisar det fanns redan. Det kanske blir ett riktigt svampår i år igen, hoppas verkligen det. Mamma och jag blev även skrämda av en älg, men den sprang iväg när den hörde oss, som tur var. Det är ändå förvånadsvärt sällan som vi stöter på större djur i skogen, vilket är väldigt skönt att slippa.

 

En av dagarna åkte mamma och jag först till tippen för att slänga skräp. Efter det åkte vi in till Årjäng för att kolla på tapeter och handla lite mat. Första butikten vi gick in i hittade vi en riktigt fin tapet, men tyvärr skulle den utgå, så de hade inte tillräckligt många rullar för oss, så typiskt.

När vi kom tillbaka till sommarstället under eftermiddagen åt vi sen lunch innan vi sov lite middag, vi skulle nämligen iväg igen på kvällen.

Runt halv 6tiden packade vi ihop oss och tog båten över till Roynes magasin i Gustavsfors. Där har de haft räkfrossa varje onsdag hela sommaren, så det hade de även nu. Jag äter ju inte räkor, så för min del blev det lax till middag istället, vilket var supergott.

Efter maten blev vi så himla trötta, så mamma och jag tog en liten promenad i området. Jag tror nämligen inte att jag hade varit just där i Gustavsfors tidigare, så det var roligt att se det området och slussarna även där.

När det var dags att åka hemåt igen så fick jag köra båten för första gången. Det var roligt, men så ovant att köra båt på sjön där, det har jag nog aldrig gjort innan.

 

Bild 1: Det blev en del svamp under skogsturen.

Bild 2: Från slussarna i Gustavsfors.

 

På torsdagen var det dags för mig att åka hemåt igen, men innan det kom en granne förbi med sina tre hundar varav en valp. Så ja, det blev lite vovvemys innan hemgång. Åh, vad jag saknar att ha en hund. Vi hade ju en hund under något år när jag gick på högstadiet, en Borderterrier, men tyvärr fungerade inte det för oss just då. Efter det hade vi en lånehund som vi ofta passade, Rico, en dvärgsnauzer. Men någon gång i framtiden skall Jesper och jag skaffa oss en hund. Vad det blir för ras är dock inte helt klart. Jag vill så gärna ha en dvärgpudel då de är bra sällskapshundar, lättlärda och inte så stora. Har även för mig att de är allergivänliga. Jesper vill däremot ha en större hund. Där är då problemet att en stor hund behöver mycket motion, vilket han inte alls är intresserad av att gå långa promenader med varje dag. Så ja, vi får se lite hur det blir med den saken.

 

På lördagen var det äntligen dags för konsert på Ullevi, Gyllene tider. Den natten skulle jag sova hos Malin, så jag mötte upp henne i stan innan konserten. Vi åkte hem till henne för att lämna min väska och äta middag. Hon hade gjort en riktigt god kycklinggryta med curry, mums!

Vi hade en riktigt trevlig och rolig kväll på Ullevi tillsammans med 36 000 andra. Om några år blir det väl kanske då 50års jubileum för Gyllene tider, hoppas det i alla fall.

 

På söndagen åkte Malin och jag in till stan en sväng. Vi gick runt i lite butiker och åt en riktigt god lunch på Roberts coffe. Under eftermiddagen åkte jag hem igen, då helt slut efter det senaste dygnet. Tack Malin för ett riktigt trevligt och roligt dygn.

 

Förra veckan tog jag det mest bara lugnt här hemma. I lördags var Jesper och jag i stan en sväng för att köpa ull. Vi hade nämligen tänkt börja nålfilta igen, som vi gjorde förra året. Så ja, vi fick köpt en del ull innan vi avslutade med lunch.

 

Nu känns det verkligen som att hösten närmar sig med stormsteg. Det känns så tråkigt eftersom det knappt har varit någon riktig sommar i år. Vi får hoppas på en bättre sommar nästa år.

 

När det gäller jobb har jag inte fått något napp än, men det kommer väl.

 

Ne, nu är det nog dags att gå upp och äta frukost nummer två, (nummer ett är bara kaffe) bättre sent än aldrig.

 

//CarroEllen