CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Några småutflykter och spa

Halloj bloggen!

 

Då börjar den här sommaren lida mot sitt slut. Det känns så hemskt att säga det,  men vissa dagar har det varit höstkänslor ute, och då är inte ens juli månad över än. Hela juli har ju regnat bort i år. Nu hoppas jag verkligen att det kommer lite högsommarvärme i augusti, för sommaren får inte vara över än!

 

De tre senaste veckorna har älsklingen haft semester, så vi har varit iväg på lite småutflykter. Vi har varit på Världskulturmuseet där de bland annat hade en utställning om världens spel, vilket var intressant. Sedan har vi även varit i stan och gått i Trädgårdsföreningen, vilket också var väldigt trevligt.

Vi har också varit ute hos Jespers föräldrar i sammanlagt en vecka. Där har vi hjälpt till en del med lite olika saker då Jespers mamma har varit nyopererad. Så ja, vi har grejat i deras andra hus som de har renoverat lite under våren. Vi har även ätit god mat på ett nytt café på ön och bakat en fantastiskt god jordgubbstiramisu.

 

Bild 1: Trädgårdsföreningen

Bild 2: Första egenodlade dillen skördad här hemma.

 

 

Bild 1: En fantastiskt god laxsallad som jag åt på Popsicle.

Bild 2: Jordgubbstiramisun som vi gjorde.

 

I onsdags åkte vi till Varberg. Vi hade nämligen bokat en natt på Varbergs stadshotell och Asia spa. Där var vi ett par gånger om året förr, men nu var det några år sedan senast. Nu hade de dessutom byggt ut spaavdelningen, vilket var väldigt trevligt. Så ja, vi hade ett riktigt härligt och trevligt dygn där med massor av spa och fantastiskt god mat. Det bästa med detta spa är att de har en pool med massagestationer, helt underbart verkligen.

 

Bild 1: Förrätten i Varberg, Gravad lax med friterad potatis, picklade senapsfrön och dillmajonäs.

Bild 2: huvudrätten, Röding med broccoli, gurka, kålsås, dill och forellrom.

Bild 3: Efterrätten, Vit choklad- och mascarponemousse med rostad vit choklad, salt kolasås, chokladsorbet och rostade hasselnötter.

 

 

Så ja, trots att vädret inte har varit det bästa under Jespers semester, så har vi ändå fått gjort en del utflykter ändå.

 

När det gäller jobb har jag inte hört något från någon skola än. Men samtidigt är det ju fortfarande semestertider, så det är väldigt dött överallt just nu på den fronten. Jag är egentligen inte så orolig över hösten när det gäller jobb, då jag är ganska säker på att jag kommer få något, men det är ändå en inre stress som jag inte kan påverka alls, vilket är ganska jobbigt. Så precis som förra sommaren har även den här varit med en viss stress över jobb. Samtidigt har a-kassan varit extremt sega med beslut därifrån också. Det har även varit massa krångel när det gäller det, så segt. Men nu hoppas jag verkligen att jag får ett beslut nästa vecka, så jag får min a-kassa. Tur att jag har en sambo som kan ta alla utgifter just nu, samtidigt som jag har sparat också. 

 

Precis som de senaste somrarna så har jag även den här sommaren varit extremt rastlös när jag har varit hemma. Jag känner mer och mer för varje år att jag absolut inte vill bo i lägenhet. Jag känner mig så instängd. Jag är ändå så glad över att vi har både landet och Jespers föräldrar som vi kan åka till när vi inte vill vara hemma, men för min del räcker det att vara hemma två dagar under sommaren innan jag blir rastlös. Hoppas verkligen att jag får ett fast jobb snart och att vi hittar ett annat boende som vi kommer trivas i.

 

På måndag börjar älsklingen jobba igen, så på söndag åker jag till landet igen och är där i några dagar, äntligen! Där har renoveringen av köket och delar av övervåningen äntligen påbörjats, så det skall bli väldigt roligt att se hur det ser ut nu, samt greja lite med det. Jag hoppas även hinna gå ut i skogen lite och plocka kantareller.

 

Hoppas att ni har haft en bra sommar hittills.

 

//CarroEllen