CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En vecka i Dalsland och Värmland

Halloj bloggen!

 

Under vecka 26 var Malin och jag på en liten semester i Dalsland och Värmland.

På måndagsförmiddagen plockade jag upp Malin i Kungälv. Nästa stopp blev på Laxbutiken i Ljungskile för att äta lunch. Efter det åkte vi vidare till landet där vi sov en natt.

 

Runt halv 10tiden på tisdagsmorgonen hade vi packat ihop oss för att åka vidare till Sunne. Den resan tog två timmar, och det var en väldigt härlig och mysig väg att köra. Vi åkte igenom flera mysiga orter och tät skog innan vi tog vårt första stopp. Det blev på rastplatsen Fryksdalshöjden. Utsikten därifrån var verkligen helt magisk, vi var så högt upp över dalen.

Innan vi åkte för att checka in på hotellet stannade vi vid Rottneros park. Den parken var verkligen superfin, dock hade många av blommorna blommat ut, men det fanns mycket annat att kolla på ändå.

 

Det fanns bland annat ett flertal statyer.

 

 

En fin herrgård och utsikten från badplatsen där vi åt vår medhavda lunch.

 

 

Några fina blommor som fortfarande blommade.

 

 

Efter besöket i Rottneros park åkte vi till hotellet för att checka in. Vi bodde på Selma spa som bara ligger några minuter från parken. Efter att vi hade checkat in tog vi en promenad runt på hotellet för att kolla läget. Det var ett väldigt mysigt hotell.

 

På onsdagen ringde klockan 6:30. Vi hade nämligen bokat spatid mellan kl 7- 8:30. Det var ett väldigt mysigt och härligt spa. Det var inte heller så mycket folk där så tidigt, vilket var väldigt härligt.

Efter att vi hade spaat och gjort oss iordning var det dags för frukost. Frukosten åt vi ute på balkongen med utsikt över sjön Fryken.

Strax efter kl 10 var det dags för oss att bege oss iväg igen. Denna gång åkte vi till Mårbacka, Selma Lagerlöfs gård. Där hade vi bokat en guidad visning av minnesgården. Det var väldigt intressant att både få se och höra både om Selma och själva gården. Jag har ju gjort ett par skolarbeten om henne genom åren, så det var väldigt intressant att även få se gården i verkligheten också.

Efter den guidade visningen gick vi runt i trädgården och kollade. Det var verkligen superfint där, och utsikten var helt fantastisk!

 

Mårten gås och Nils Holgersson hälsade oss välkomna i entrén.

Sedan år 1912 har det alltid funnits påfåglar på Mårbacka, vilket det då även gjorde nu.

 

Minnesgården

 

Utsikten var helt fantastisk.

 

 

Vi åt även en god lunch på Mårbacka. Jag åt en kycklingbaguette och Malin åt crepes på skrädmjöl.

 

Efter Mårbacka åkte vi in till Sunne centrum och gick runt där en liten stund. Den turen avslutades med en glass i hamnen.

 

Under eftermiddagen tog vi det bara lugnt på hotellet innan det var dags för middag på kvällen.

 

På torsdagen åt vi frukost ännu en gång ute på balkongen, så mysigt. Efter det checkade vi ut från hotellet innan vi gick till spaavdelningen en sista gång. Lunchen den dagen blev på hotellet. Vi åt då hamburgare som var supergod.

Min tanke var att vi skulle åkt ifrån hotellet någon gång mellan kl 13-14, men då lunchen tog sådan tid så kom vi iväg lite senare än tänkt.

Innan vi åkte tillbaka till landet igen stannade vi till vid Töcksfors shoppingcenter och shoppade lite. Jag hittade inte så mycket, ett par badskor att ha på landet, men Malin hittade lite kläder. Vi köpte även mat där för de kommande dagarna på landet. Den kvällen var vi inte tillbaka på landet förrän strax efter kl 7 på kvällen. Då var vi supertrötta båda två.

 

Under fredagskvällen kom mamma, lille Lukas och hans pappa. Malin och jag hade då lagat tacos till allihop som vi hade dukat upp i förtältet, mums!

 

Under helgen grejade vi lite på gården. Vi klippte gräs i mängder, rensade rabatter, målade diskbänken som Jesper och jag byggde tidigare i somras och badade lite. Tyvärr blåste det ganska mycket, så det var inte supervarmt i sjön, men eftersom vi inte hade tillräckligt med vatten i brunnen så kunde vi inte duscha.

 

Vi plockade smultron och jordgubbar.

Diskbänken blev nu svart och jag satte upp lite fler krokar.

 

Under måndagsförmiddagen begav vi oss hemåt igen, vi stannade bara till och hälsade på några släktingar till mig, vilket var supertrevligt.

 

Så ja, vi hade en helt fantastiskt rolig och trevlig vecka. Tack Malin!

 

//CarroEllen