CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Ytterligare några dagar på landet

God morgon bloggen!

 

Då var det midsommardagen. Igår hade Jesper och jag en dag här hemma då vi grejade en del och lagade lite midsommarmat till oss själva. I torsdags kom vi nämligen hem från landet där vi var i några dagar, så vi kände att det var lättast att bara vara hemma igår. Men ja, vi hade en trevlig midsommarafton här hemma ändå. Vi kände båda två att vi behövde gårdagen hemma, det hade blivit så flängigt om vi hade åkt iväg.

 

På landet hade vi fullt upp. Vi kom dit på söndagkväll, och åkte hem i torsdags. När vi kom dit var både mamma, hennes kille, syrran och lille Lukas där, så vi fick träffat dem en kort stund innan de åkte hem. Jag hade lite presentutdelning då jag hade varit på Gekås några dagar tidigare. Lukas blev överlycklig över sina saker. Till honom hade jag köpt en hatt, ett par badskor och en stor flaska med såpbubblor. 

 

Under kvällen kom regnet, och när jag skulle gå och lägga mig i husvagnen upptäckte jag att mina sängkläder var blöta. Det regnade in i husvagnen, precis ovanför sängen... Jesper och jag fick då göra en provisorisk lösning med krokar och en spann i taket. Den natten sov jag ganska dåligt. Bara tanken över att det regnade in i husvagnen, och att det behövde åtgärdas snarast, gjorde mig bara stressad. Som tur var så regnade det inte så mycket mer efter det, i alla fall inte den natten.

 

Dagen efter, i måndags ägnade vi hela förmiddagen åt att inspektera taket utvändigt samt dra över en presenning över taket. Problemet var bara att vi hade en stor tv-antenn på taket också, som vi inte visste om vi kunde ta ner eller inte. Vi upptäckte även att vi hade ett getingbo på husvagnstaket, eller de gick in i skorstenen till värmesystemet, vilket försvårade vårat arbete en del. Men ja, vi fick dragit över presenningen  så gott vi kunde trots antennen. Det hjälpte i alla fall för att hålla det regnet ute som kom under kvällen igen.

 

Under måndagseftermiddagen byggde vi ett utekök, eller rättare sagt en diskbänk. Eftersom vi inte har något riktigt kök än, så har vi byggt upp ett litet kök i förtältet med spis och ugn. Sedan har vi haft ett diskbord med diskställ, en balja att diska i och vattenslangen för att få vatten. Diskbordet har varit ganska bökigt, dels för att det har varit så liten plats, dels för att det har varit så lågt så man har fått ont i ryggen varje gång man har diskat. Så tidigare i våras bestämde jag mig för att försöka bygga en ställning till den gamla diskbänken som var i huset när vi tog över det, så det gjorde vi i måndags. Vi blev riktigt nöjda över resultatet, även om den inte är helt färdigt än. Nu skall den eventuellt målas svart. Sedan var tanken att vi skulle sätta upp krokar på sidorna, men de fick vi ju ta till husvagnen, så de får vi sätta upp senare. Efter målningen är tanken att vi troligtvis skall spänna upp hönsnät undertill för att få en hylla där att ställa grejer på.

 

 

Tisdagen har jag för mig att det blev en lite lugnare dag med lite småfix på gården.

Onsdagen skulle det komma mer regn igen, så under förmiddagen ägnade vi oss åt husvagnen igen. Vi skulle då ta ner antennen som satt på taket för att försöka spänna över presenningen bättre. Detta tog betydligt längre tid än vad vi hade tänkt oss då getingarna fortfarande var kvar. Eftersom vi hade lagt över presenningen över där de gick in, så trodde jag att de hade försvunnit, men det hade de inte. Så ja, vi fick stå på en stege för att såga bort antennen, då det inte gick att få loss den på annat sätt, samtidigt som getingarna surrade precis bredvid oss. Lagom tills regnet kom var vi klara. Vi hade då fått ner antennen och spänt över presenningen bättre över taket.

Den eftermiddagen regnade det ganska mycket, så den tiden tog vi det lugnt inne i huset. Jesper satt och spelade och jag satt och skickade iväg några jobbansökningar. Efter allt slit med husvagnen den förmiddagen, så var det ganska skönt att ha en lugn eftermiddag.

Under kvällen hade regnet dragit förbi och jag kunde äntligen gå ut och greja lite igen.

 

Under torsdag förmiddag var det dags att packa ihop för att åka hem. Vi hade då haft några härliga och trevliga dagar med fullt upp med flera olika saker.

 

 

En av dagarna gick jag runt och tog lite kort. Här är några av alla blommor som vi har på gården.

 

 

Två gånger skrämde älgen slag på mig. Första gången var mitt på dagen då den kom gåendes ca 10 m ifrån mig.

Andra gången tog Jesper dessa bilder. Det var på kvällen när jag skulle gå ut till husvagnen.

 

 

Nu blir det två dagar till här hemma med fix och packning innan Malin och jag åker iväg. Första stoppet blir då landet igen för en natt. Sedan åker vi vidare till Sunne där vi stannar i två nätter. Där skall vi åka till Rottneros park och Mårbacka. Det skall bli väldigt roligt och trevligt. Nu hoppas jag bara att det blir bra väder också, då vi skall vara ute så mycket.

Innan vi åker hemåt igen är tanken att vi skall stanna till vid Töcksfors shoppingcenter (gränshandel) då Malin aldrig har varit där tidigare, för att sedan åka vidare till landet igen. Där är tanken att vi stannar ytterligare några dagar innan vi åker hem till Göteborg igen.

 

 

Hoppas att ni också har haft en bra midsommar hittills.

 

//CarroEllen