CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Några dagar på landet och oklar höst

Halloj bloggen!

 

Då var det söndag igen, och bara två dagar kvar tills det är skolavslutning. I förra veckan berättade min chef som skall sluta för mig att hon inte kan återanställa någon inför hösten som har avtal som går ut nu i juni. Istället blir det den nya rektorns jobb att anställa ny personal inför hösten. Problemet är bara att det än så länge inte finns någon ny rektor inför hösten. Men hon sa ändå att jag får mejla administrationen och hålla kontakt med dem. Samtidigt har jag ju flera arbetskamrater som kommer trycka på att jag skall komma tillbaka i höst. Så ja, det blir ännu en sommar med stress inför höstens jobb, att inte veta hur det blir. Samtidigt är fördelen att eftersom jag inte vet hur hösten blir, så kan jag söka a-kassa i sommar. Men med tanke på hur många i personalen som kommer försvinna nu i juni då många avtal går ut, så lär ju skolan akutanställa i höst igen. Det där med att tänka långsiktigt i skolans värld finns inte riktigt..

 

Förra lördagen åkte jag upp upp till landet. Jag åkte kl 8 på morgonen och var framme runt halv 1 mitt på dagen, men då fick jag även ta vägen förbi mamma och hämta lite saker. Jag fick även ta en stopp i Uddevalla för att äta frukost, och ett till i Bengtsfors för att sträcka på benen. Men ja, jag fick en riktigt härlig, trevlig och rolig helg med massor av fix. Det var verkligen så skönt att komma dit igen, sist jag var där var ju i september.

Mamma hade förvarnat mig om en ilsken älg som har gått till attack ett par gånger, men det var nog för mycket liv på gården den helgen, så vi såg inte älgen en enda gång då, så skönt! Jag kommer aldrig glömma den närgångna älgen från förra året som stod och åt på åkern bara några få meter bakom oss. Usch, nej det vill jag inte vara med om igen.

En annan sak som är lite läskigt nu är att det är så torrt i marken, vilket gör att vi har ännu mindre vatten i vår brunn än vad vi har haft tidigare år vid den här tiden på året. Så ja, när vi behövde vattna alla växter och odlingar så backade syrran ner sin bil till bryggan. Där fyllde vi spänner och vattenkannor och satte in i bagaget för att sedan köra upp till huset igen. Jag är så glad över att vi har sjön så nära, och att vi har en egen stenbrygga, underbart!

En av dagarna backade även jag ner min bil till stenbryggan då den behövde sköljas av lite. Det svåra var sedan att komma upp igen. Det är nämligen en ganska brant backe upp till huset från sjön, och jag har inte fyrhjulsdrift på min bil. Så ja, jag slirade en del innan jag lyckades ta mig upp tillslut. Så en sak är säker, jag kommer inte köra ner min bil till sjön någon mer gång.

På tisdag morgonen hissade mamma och jag flaggan för första gången på vår nyresta flaggstång som har målats under våren. Tidigare år har vi bara haft en vimpel, men nu blev det perfekt inför flaggdagen med en riktig flagga. Det är så härligt att vi börjar få alltmer ordning på gården. I sommar blir det till att fixa det sista med lister i vardagsrummet, vilket nästan är klart. Sedan blir det golv i den sista delen av hallen för att sedan förhoppningsvis sätta in en trappa till övervåningen, för att fixa ett av sovrummen på övre plan. Så härligt när det går framåt.

 

Ja, nu är det bara två dagar kvar tills jag går på semester, eller vad man nu vill kalla det för. På onsdag bär det av till Ullared, vilket skall bli superroligt. Så på torsdag kommer jag nog bara ha en lugn hemmadag. Sedan kommer jag nog vara en hel del på landet innan älsklingen går på semester. Nu är det ju inte heller många veckor kvar tills Malin och jag skall åka iväg på semester till Sunne. Det skall bli så roligt och trevligt!

 

Här kommer lite bilder från helgen:

 

Jag får aldrig nog av den här fantastiska utsikten.

Bild 1: Morgonutsikten från husvagnen.

Bild 2 och 3: Från bryggan.

 

 

Flaggan hissad på nationaldagen.

 

 

//CarroEllen