CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 28/5 och pyssel

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen, veckorna går så himla fort.

 

Den här veckan har jag i alla fall mått betydligt bättre, vilket har varit väldigt skönt. Det har varit fullt upp på jobbet, men nu märker man verkligen hur både personal och elever börjar checka ut för sommaren. Nu är det inte långt kvar, så skönt. Jag hoppas verkligen att jag får svar den här veckan om hur det blir för mig i höst. Det hade varit så himla skönt att slippa ytterligare en sommar med stress inför hösten. Nu har dessutom två av tre rektorer sagt upp sig, så förhoppningsvis kan det bara bli bättre till hösten när vi får nya rektorer. Hoppas verkligen på det i alla fall.

 

Den här helgen har jag haft fullt upp, men det har ändå varit trevligt. Igår förmiddags åkte Jesper och jag in till stan, jag skulle klippa mig. Under tiden som jag var hos frisören gick Jesper runt lite i Haga. När jag hade klippt mig möttes vi upp i Haga och åt lunch. Det blev en hamburgare som var helt okej.

Efter det åkte vi in till stan. Jag har nämligen köpt en övningsbok för kalligrafi, något som jag har velat lära mig i många år. För några veckor sedan köpte Jesper tre pennor i olika storlekar till mig, men de var tyvärr ganska dåliga. Så ja, igår köpte jag tre andra pennor. En penselpenna och två riktiga kalligrafipennor (de sistnämnda kostade 200 kr/st.). Jag fick även köpt en bunt papper i flera härliga sommarfärger. Jag har nämligen tänkt göra kort  till alla mina elever som de skall få på avslutningsdagen.

När vi kom hem under eftermiddagen satte jag mig med kalligrafin för att öva. Det är verkligen en speciell teknik, framför allt hur man skall hålla pennan, och lära sig hur den fungerar.
Igår kväll började vi även att vika papper till korten, och rita upp stödlinjer. Det är verkligen något som jag har behövt nu i början, annars är det så lätt att skriva bokstäverna i olika storlekar. Min tanke igår kväll var att jag skulle lägga mig kl 21, då jag var helt slut, men då började vi istället med korten. Så ja, vi lade oss nog runt halv 11 tror jag, och då var jag betydligt tröttare.

 

Imorse vaknade jag innan kl 7. Jag kan inte påstå att jag kände mig utvilad, men eftersom jag ändå skall lägga mig tidigt ikväll så var det lika bra att gå upp. Så ja, idag har vi varit och storhandlat på Maxi. Där var det verkligen kaos, de håller på att bygga om. Så där sprang vi runt en bra stund för att hitta allt som vi skulle ha, men tillslut gav vi upp med vissa saker som vi inte hittade.

Annars idag har jag suttit en hel del och fixat med korten. Nu har jag fått skrivit namn på alla kort. Ikväll blir det eventuellt till att sätta stämplar på dem också. Efter det får jag tänka ut lite mer vad jag skall skriva i dem. Men min tanke är i alla fall att jag skall skriva en peppande mening i varje kort, men sedan får vi se vad det blir i slutändan.

 

Imorgon är det då dags för jobb igen. Sista hela veckan! Hoppas att den blir ganska lugn, att jag slipper hoppa in som vikarie någonstans. Till helgen kanske jag åker upp till landet. Jag har ju fortfarande inte varit där någon gång i år, så nu längtar jag verkligen dit. Förhoppningsvis får jag kompledigt på måndagen för all extratid som jag har lagt på läxhjälpen och lovskolan, så då åker jag nog till landet på lördag morgon och hem på måndagen i så fall, men vi får se lite hur det blir.

 

Ne, nu är det snart dags att fixa middag. Jesper har varit i stan och ätit på restaurang med sin mamma och pappa, så för min del blir det kycklingsallad här hemma ikväll, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen