CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Veckorna som gått och sjuk igen

Halloj bloggen!

 

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev här sist. De senaste veckorna har gått så himla fort, samtidigt som det har gått i ett.

 

Men ja, sedan jag skrev här sist så har jag skickat in spontanansökningar till tre olika skolor i Kungälv. Tyvärr har jag inte fått något svar alls, men jag tänker att jag får återkoppla till dem senare i veckan. Jag har fortfarande inte heller fått något svar av min chef om jag får förlängning i höst där jag är idag. Så segt att inte få svar någonstans ifrån. Men men, det löser sig.

 

Den första maj var en arbetskamrat, Kristin och jag och åt brunch på Arken. Det blev en supertrevlig dag med massor av prat och för att fira att vi faktiskt har ordnat två lovskolor själva helt från grunden samt läxhjälpen som har blivit så himla populär. Så vi tog en dag för att fira vår framgång där. Tack för en riktigt trevlig dag!

 

Den 7 maj var Malin och jag på Lisebergsteatern. Där såg vi "Shirley Valentine" med Maria Lundqvist. Det var en enmansteater så den var ganska speciell, men ändå trevlig och rolig. Innan teatern började åt vi lunch i stan och gick runt i lite butiker. Tack Malin för en riktigt trevlig och rolig dag!

 

Under två nätter i förra veckan var jag själv hemma, Jesper var på en mässa i Stockholm med jobbet. Jag avskyr egentligen att sova själv hemma, men de två dagarna gick så himla fort, så det gick bra ändå. Jag jobbade ju dessutom på dagarna, så det var ju inte så mycket som jag var själv hemma ändå, vilket var väldigt skönt.

 

Förra veckan drog ju björkpollensäsongen igång på riktigt. Jag har aldrig haft särkilt stora problem med pollen. De senaste åren har jag bara behövt ta några få allergitabletter för det, men i år har det ju blivit extremt. I början av förra veckan fick jag börja ta allergitabletter då jag kände av det ovanligt mycket. Jag kände även hur jag blev sämre för varje dag. Det var inte bara nysningar, det blev även hosta och tung andning som blev allt värre. Under fredagskvällen kom äntligen älsklingen hem igen, och då hade min andning blivit betydligt tyngre än tidigare under veckan. Natten till lördag var riktigt jobbig. Så fort jag lade mig i sängen så började jag hosta och andades väldigt tungt. Under natten ringde jag 1177 som bara tipsade mig om att ligga i högläge, men om det inte lugnade sig så skulle jag åka in till akuten. När klockan var halv 4 på morgonen så hade jag inte sovit någonting alls. Då bestämde vi oss för att åka in. Som tur var så var min morbror hemma, så han kunde köra in oss till akuten på Sahlgrenska. Väl på akuten gick det ganska fort. Det var inte alls mycket folk där, så jag fick komma in nästan direkt. Efter lite tester kom de fram till att jag har fått allergisk astma. Då fick jag sitta en stund och andas in luftrörsvidgande innan jag fick åka hem igen. De skrev inte  ut någon medicin till mig där, utan de hänvisade mig istället till jourcentralen. Så ja, när klockan var 6:00 var vi hemma igen. Då fick jag äntligen sovit några få timmar innan vi åkte in till jourcentralen som öppnade kl. 10. Även där hade jag ganska tur med väntetiden, vilket var väldigt skönt. Men ja, jag fick i alla fall utskrivet luftrörsvidgande som jag skall ta vid behov.

Så ja, från att bara ha haft ytterst lite problem med pollen de senaste åren, så har jag i år fått allergisk astma. Jag hoppas verkligen inte att det är något som kommer återkomma varje år nu då, men det får vi väl se.

Så ja, efter att vi hade kommit hem från jourcentralen i lördags, och även handlat lite, så blev det en riktigt lugn dag här hemma. Under kvällen började jag äntligen känna mig lite bättre. Då hade medicinen börjat hjälpa lite mer, vilket var så skönt. Så den natten kunde jag äntligen sova igen.

 

I söndags kom Malin hit under förmiddagen. Vi skulle då boka vår semester i sommar. I år har nämligen Malin och jag känt varandra i 20 år, så vi har tänkt fira det genom att åka iväg två dagar till Sunne, med mellanlandning på landet. Tyvärr var det en del krångel med hemsidan, så istället fick jag bokat det igår. Så nu har vi bara lite andra småsaker kvar att boka till det. I Sunne har vi tänkt åka till Mårbacka och gå en guidad tur där. Det är något som jag har velat göra i många år, men det har aldrig blivit av. Sedan har vi även tänkt åka till Rottneros park och även kanske gå runt lite i centrum i Sunne. Så det skall bli riktigt roligt och trevligt. 

Under eftermiddagen i söndags åkte Malin och jag in till stan några timmar för att shoppa lite. Jag kände mig då lite bättre, och genom att gå långsamt så orkade jag lite mer. Det var dessutom mindre pollen i stan, så jag kände mig bättre där än här hemma. Så ja, vi fick en trevlig dag med lite shopping och en god glass på ett café som gör sin egen glass.

 

Både igår och idag har jag varit hemma från jobbet, då jag känner mig sämre här hemma än i stan. Här hemma har vi så himla mycket björk som blommar nu, så det är ju egentligen inte så konstigt. Så ja, igår hade jag bara en lugn dag här hemma. I söndags hade Jesper beställt en luftrenare som Malin och jag var och hämtade ut, så den har gått här hemma nästan hela tiden sedan i söndagskväll, och den är så bra. Den hjälper en hel del faktiskt, vilket är väldigt skönt.

Idag skall jag försöka greja lite här hemma. Nu säger de äntligen att det skall komma regn ikväll, så det hoppas jag verkligen att det gör. Jag har nog aldrig längtat efter regn så mycket som jag gör nu med tanke på all pollen.

 

Jag vet inte vad det har varit för speciellt de senaste månaderna. Detta är tredje gången som jag är hemma från jobbet för att jag har varit sjuk, så segt. Så när all björkpollen lugnar sig så hoppas jag verkligen att jag kan hålla mig frisk ett bra tag. Jag är så trött på att vara sjuk nu.

 

Hoppas att ni andra njuter av det fantastiska vädret i alla fall.

 

//CarroEllen