CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 2/4

Godkväll bloggen!

 

Då var det söndag igen, och en ny månad dessutom. Så härligt, äntligen april! Nu hopppas vi bara snart på lite värme också.

 

Den här veckan har varit ganska härlig på jobbet. Två av dagarna fick jag en lite längre pratstund med en av lärarna, vilket var väldigt trevligt. Det är just det som jag saknar så mycket från när jag var där på praktik, jämfört med rollen som jag har idag. Idag är jag ju mestadels med eleverna. Jag har ju nästan aldrig någon tid att prata med lärarna, även om det hade behövts.

Den här veckan har Kristin och jag haft en del att göra med lovskolan, vilket har varit väldigt roligt. Det är riktigt roligt att planera för den, och så skönt att jag dessutom har en person med mig som är så drivande och som också verkligen vill och tycker att det är så roligt som jag tycker. Tack! Nu är det ju bara en vecka kvar innan det drar igång. Veckan som kommer är eleverna på plats tre dagar, sedan är det studiedag på torsdag. Då hoppas vi kunna sitta ner och planera och förbereda det sista inför lovskolan.

 

En annan sak om jobbet. Min anställning går ut i mitten av juni, och jag har en känsla av att det inte blir förlängt, tyvärr. Jag vet nämligen att skolan skall dra ner på mycket personal, samtidigt som jag inte får något svar från min chef om vad som händer, inte ens om jag skall jobba på fritids juni ut, eller inte. Det är helt galet att man skall skära ner ännu mer i skolan, än vad man redan har gjort. Skolan behöver både resurser, elevassistenter och lärarassistenter! Det finns så många elever som behöver stöttning av olika slag, och då kan vi vara där som en extra vuxen i skolan. Jag tycker så synd om alla elever idag, att de får gå i en sådan skola där man bara skär ner på mer och mer personal. Jag tycker även så synd om lärarna som får jobba tills de stupar. Helt galet vart skolan är påväg idag..

 

Igår behövde Jesper och jag ut och rasta bilen, då den inte hade blivit ordentligt körd på två veckor. Så ja, igår åkte vi en sväng till Backaplan för att kolla på lite saker. Jag fick köpt mig en keps som jag har varit på jakt efter sedan i somras. Jag behöver nämligen det på landet på somrarna. Sedan fick älsklingen köpt lite nya kläder, sedan fick vi även köpt två små pussel. På hemvägen åkte vi dessutom och storhandlade. Under eftermiddagen och kvällen tog vi det bara lugnt. 

 

Idag har vi storstädat här hemma, samt tvättat en hel del. Så skönt att det är gjort.

Jag har äntligen fått min nya kalender, så den har jag suttit och skrivit in olika saker i idag också. Jag har också suttit och jobbat lite med saker till lovskolan.

 

Ja, då var det måndag imorgon igen. Nu hoppas jag på en lugn vecka. Det är dessutom kortvecka, så härligt!

 

Ne, nu är det dags att sova.

Hoppas att ni också har haft en bra helg alla bloggläsare!

 

//CarroEllen