CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 22/1

Godkväll bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått, och denna vecka har gått väldigt fort. På jobbet är det fortfarande inte helt klart än om jag skall vara med på läxhjälpen eller inte, så den här veckan har jag hoppat in mer som lärarassistent på eftermiddagarna. Jag har då bland annat hjälpt lärare att rätta lite olika saker, och en av dagarna satt jag i nästan två timmar och trasslade ut hörlurssladdar. Det låter väldigt tråkigt, vilket det ofta är, men den här gången hade en av eleverna frågat mig om jag kunde fixa det, samtidigt som jag satt i klassrummet tillsammans med en lärare som satt och planerade, så jag var ju inte helt själv i klassrummet i alla fall. Så det var faktiskt ganska lugnt och skönt att sitta och fixa med det. 

 

I fredags när jag kom hem så grejade jag lite här hemma inför att Malin skulle komma hit på kvällen för att sova över. Vid 19-tiden kom hon, och då satte vi oss och åt direkt. Det blev teriyakitacos, små biffar med teriyaki i. Till det hade vi tacobröd, sallad, avokado, bruschetta, picklad rödlök och en kall limesås,  så gott! Till efterrätt blev det i vanlig ordning när Malin är här, hennes bärpaj, mums! Den kvällen lade vi oss tidigt då vi skulle upp tidigt på lördagen, igår, då vi skulle åka till Ullared.

 

Igår gick Malin och jag upp 6:45 för att sedan åka hemifrån en timme senare. Vi åkte först och plockade upp mamma och hennes kille innan vi åkte vidare ner till Ullared. Anledningen till att vi valde att åka dit i januari var för att det ofta är lungare där då. När jag var där för fyra år sedan i januari så var vi nästan ensamma i restaurangen, vilket gjorde att man orkade gå så mycket längre där. Igår var det betydligt mer folk än vad jag hade förväntat mig, men vi fick en riktigt trevlig dag ändå. Jag fick köpt en hel del saker, mestadels saker som vi faktiskt behövde, så det kändes väldigt bra. I vanlig ordning blev det mycket städgrejer. Sedan blev det även lite kläder som jag behövde, några tröjor och ett par termobyxor, plus lite annat.

När jag kom hem igår kväll runt 18:30 så var Jesper så nyfiken på vad jag hade köpt, så jag fick packa upp allt och visa honom direkt. Jag hade köpt lite olika korvar till honom som han högg in på direkt, då var han nöjd.

Resten av kvällen blev lugn, jag somnade strax efter kl. 21, helt slut efter dagen.

 

Eftersom jag somnade så tidigt igår kväll så vaknade jag strax efter kl. 6 imorse. Så idag har jag grejat lite här hemma, fått hittat plats till allt som jag köpte igår, kört några maskiner tvätt och grejat med lite annat. Så idag har jag haft en riktigt härlig dag, som dessutom har gått ganska långsamt, vilket har varit väldigt härligt. Eftersom jag vaknade så tidigt imorse så kommer jag nog snart gå och lägga mig då jag känner mig helt slut.

 

Så ja, jag har haft en riktigt trevlig helg. Efter tre års planering kom jag äntligen iväg till Ullared igen. Förhoppningsvis dröjer det inte lika lång tid till nästa gång.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

 

//CarroEllen