CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2022 del 2

Del 1 hittar du här (klick)

 

Nationaldagen firade Jesper och jag på Bohus fästning tillsammans med Linda-Mari och hennes familj. Vi hade en riktigt trevlig och härlig dag som avslutades med en sväng till Bräckboden då det såldes Baddare för sista gången.

 

Bild 1: Bohus fästning.

Bild 2: Utanför Bräckboden i Kungälv.

 

I juli var syrran, lille Lukas och jag på Hälsö för att hälsa på släkten. Vi började hemma hos farmor där vi blev bjudna på egenfångad makrill, och avslutade hemma hos Thomas (pappa) med fika. Vi hade en trevlig dag med bra väder, så vi var ute en hel del.

 

Under sommaren var jag mycket på landet och grejade. I år har vi ju även fått ett vardagsrum som vi har suttit och ätit i när det har regnat ute. Den bästa veckan där var utan tvekan när Malin, Jesper och jag åkte upp och var där själva en vecka, eller Jesper åkte hem efter några dagar, men Malin och jag stannade kvar. Anledningen till att vi stannade kvar var dels för att det var så bra väder, dels för att vi faktiskt kunde samt för att det skulle vara Dalslands kanotmarathon, som Malin aldrig hade sett. Så ja, den veckan var en riktigt trevlig, rolig och mysig vecka. Vi grejade en del på gården och var även ute i skogen och plockade en del svamp. Bara känslan av att vi faktiskt hade möjlighet att stanna längre än vad vi först hade tänkt, det var helt underbart!

 

Bild 1: En vårtbitare som höll oss sällskap i flera dagar på landet. Hittade vi den inte ute, så var den inne.

Bild 2 och 3: Älgarna har hälsat på oss många gånger även i år, och lika oskygga som förra året.

 

Även under hösten åkte Malin och jag upp till landet igen, men den här gången var både syrran, lille Lukas och mamma med. Men ja, den helgen hade vi bestämt redan innan att det skulle bli en svamphelg. Och oj vad svamp vi plockade. Under en av skogspromenaderna fick vi lämna en hel del kantareller oplockade då vi hade flera fulla korgar. Det var många år sedan det var så mycket kantareller som det var i år, helt galet verkligen. Då hade vi ju även plockat lite några veckor tidigare också. Bara den helgen blev det ungefär 12 kg kantareller.

 

Bild 1: Några änder som höll Malin och mig sällskap när vi "duschade i sjön". Det var första gången vi såg änder där.

Bild 2: All svamp som bara Malin och jag plockade den svamphelgen.

Bild 3: En tårta som syrran gjorde.

 

Fram till i mitten av oktober hände det inte så mycket. Jag sökte många jobb, var på intervju på två, dock inte som lärarassistent. Jag pysslade en del här hemma, började göra tomtar i tovad ull. Jag pusslade också en hel del för att få tiden att gå. När det började bli mörkare ute så var det riktigt segt att bara gå hemma.

I oktober fyllde ju både Jesper och jag år, så det blev ett par födelsedagskalas här hemma, och bara några dagar efter att jag hade fyllt år så fick jag äntligen ett jobb. Inte heller detta var som lärarassistent, utan som elevassistent/resurs. Det blev på skolan där jag hade praktik i våras, vilket kändes väldigt skönt. Så ja, sedan dess har jag jobbat på. Det har varit ganska rörigt, men efter ett par veckor så blev jag placerad i klassen som jag var med i våras på praktiken. Det var en stor lättnad. Så ja, nu hoppas jag verkligen att jag får fortsätta i den klassen, vilket jag känner mig ganska säker på också, då behovet finns. Men ja, sista dagen innan jul nämnde rektorn att hon ville flytta på mig till vårterminen, till en annan klass. Men både jag och den ena läraren nämnde en del saker som jag hjälper till med i klassen, och fler saker som är tanken att jag skall hjälpa till med till våren, så jag hoppas verkligen att jag får vara kvar i den klassen även nästa termin.

 

Två av pusslen som jag lade och mina tomtar i tovad ull.

 

Julen firades här hemma med Jespers familj, mamma var här på morgonen och åt frukost med oss innan hon åkte vidare. Det blev en riktigt trevlig och mysig julafton. Tyvärr fick jag feber under kvällen, och låg mer eller mindre utslagen i två dagar. Så ja, jag har inte gjort så mycket dessa mellandagarna då jag inte har känt mig helt frisk.

 

Ja, detta var då min sammanfattning av året som gått. Nu blickar vi framåt till 2023 och hoppas att älsklingen och jag hittar ett nytt boende, att det blir en lika bra sommar på landet som vi hade i år och att jag får vara kvar i klassen som jag har varit med i några veckor.

 

//CarroEllen