CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2022 del 1

Halloj bloggen!

 

Då var snart det här året slut. Vad passar då inte bättre än en sammanfattning av året som gått.

 

Under hela vårterminen hade jag verkligen fullt upp med skolarbete. Det var en riktigt tuff period då jag dels hade så långt att köra varje dag, dels att jag fick sitta största delen av varje helg med just skolarbete. Utöver att vi läste många intressanta och relevanta ämnen på samma gång, så var själva utbildningen alldeles för stressig. Det var verkligen så att de försökte trycka in så många relevanta ämnen som möjligt för att hinna på ett år. Några av de sista kurserna som vi läste, ägnades bara max ett par lektioner åt, samtidigt som lärarna var stressade över att inte hinna med allt. Utöver allt vanligt skolarbete så skulle vi även skriva fördjupningsarbeten. Detta var något som var roligt och intressant, men då vi hade alldeles för lite tid för det så blev det bara jobbigt. Men ja, när vi fick veta att vi fick skriva två och två så blev det genast mycket lättare, i alla fall för mig och Linda-Mari. Jag är så glad över att vi fick skriva tillsammans, och att det gick så bra som det gjorde. I slutändan hade i ett arbete som vi båda två var väldigt nöjda med.

 

Här var arbetet inlämnat och godkänt. Det firades med chokladfondant.

 

Under påsken var Jesper och jag kattvakt. Tyvärr var katten ganska skygg, så det var först sista dagen som den faktiskt sov i min säng och i soffan. De andra nätterna sov den bara på en stol under köksbordet. Men ja, Malin var även här, och hon är mer van vid katter än vad Jesper och jag är, så hon hjälpte till en del. Så vi hade några riktigt trevliga och mysiga dagar.

 

Bild 1: När vi öppnade vår trasiga kyl hoppade Zorro in dit flera gånger.

Bild 2: Bara några timmar innan han skulle åka hem hade han kommit till ro i min säng.

 

I slutet av maj hade vi en liten miniskolavslutning hemma hos en i klassen. Vi hade en trevlig kväll med god mat och lite olika aktiviteter.

 

Maten på skolavslutningen.

 

I början av juni var det äntligen dags för examen. Efter att ha pluggat i tre år, två år för att läsa in gymnasiet, och ett år på en yrkesutbildning, så var det en riktigt skön känsla av att veta att jag var klar. Även om utbildningen på Ljungskile folkhögskola var intressant så tog den nästan knäcken på mig av flera olika anledningar. Jag känner fortfarande att jag absolut inte vill plugga mer, inte på några år i alla fall...

 

De två olika tårtorna som jag bjöd på när jag hade skolavslutningsfika här hemma. Kladdkaka med hallon och jordgubbstiramisu.

 

Del 2 hittar du här (klick)

 

//CarroEllen