CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Julen 2022

Halloj bloggen!

 

Ja, då var julen till största delen över för i år. Vi hade en trevlig och mysig julafton här hemma med Jespers familj och min morbror. Under förmiddagen kom mamma hit, så vi åt frukost tillsammans, så mysigt! Efter frukosten delade vi ut lite julklappar. Av mamma fick vi en smörgåsgrill som vi hade önskat oss, då den vi har hade gått sönder. Av oss fick mamma en stor tovad ulltomte som får bli den första gårdstomten på landet. Sedan fick hon även, för tredje året i rad, en ny fotobok om sommarstället. Tänk att mamma redan har haft ödegården i tre år, det har gått så galet fort. Samtidigt känns det som att vi har haft den så mycket längre. Visst att jag fortfarande saknar det gamla stället ibland, men samtidigt är det nya så mycket mysigare och mer skyddat från insyn. Jag längtar så tills nästa gång vi kan åka upp, men det får nog bli till våren när det är lite varmare och elen inte är så dyr. Åh, vad jag hoppas att Malin, Jesper och jag kan få en vecka däuppe själva till sommaren igen, som vi hade i somras. Det var ju så himla härligt och mysigt.

 

Strax efter klockan 13 på julafton kom Jespers familj och min morbror. Vi åt julbord, och under tiden som de andra kollade på Kalle så tog jag hand om disken. Efter Kalle var det dags för fika. Herregud vad fika vi hade. Jag hade ju bakat mjuk pepparkaka, snickerskakor och hallongrottor. Sedan hade en person med sig hårda pepparkakor plus fem olika chokladaskar. Haha, ja det var helt galet vad mycket choklad det blev. Men ja, min morbror fick  med sig en chokladask hem, sedan sparade vi en plus alla kakor som blev över. Även mat blev det i mängder, som vanligt. Men det gör inte så mycket då jag tycker om att äta julmat i flera dagar efter, vilket jag också har gjort. Efter fikat var det dags för julklappsutdelning. Jag fick flera fina och roliga saker. Bland annat biljetter till Gyllene tiderkonserten på Ullevi nästa sommar och en uppladdningsbar lampa som ser ut som en måne.

Runt 19-tiden hade alla åkt hem, och då var både älsklingen och jag supertrötta. Strax därefter märkte jag att jag hade fått feber. Redan i torsdags började jag få ont i halsen, sedan kände jag mig helt okej både fredag och lördag, fram tills lördagkväll. Så ja, hela söndagen och måndagen låg jag bara i soffan framför tvn. Igår kände jag mig betydligt bättre igen, var bara förkyld, så igår orkade jag greja lite här hemma, vilket jag har gjort även idag. Så ja, trots att jag blev sjuk på julaftonskvällen så har vi ändå haft en bra jul med massa god mat och tagit det väldigt lugnt. Utöver att jag har suttit en hel del vid tv:n dessa dagar, så har jag även löst en del korsord i tidningen som jag fick av älsklingen i morgonjulklapp.

 

Bild 1: Julgranen här hemma.

Bild 2: En fin blombukett som jag fick av eleverna och föräldrarna i klassen som jag är i just nu.

 

Hoppas att ni också har haft en bra jul alla bloggläsare.

//CarroEllen