CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fjärde advent

Halloj bloggen!

Då börjar även den här helgen lida mot sitt slut. Här hemma har vi haft fullt upp med julförberedelser. Igår var vi och storhandlade, försökte köpa så mycket som möjligt av det som går att köpa en vecka i förväg till julafton, för att slippa den värsta stressen i affären i slutet av nästa vecka. Under eftermiddagen var vi även och köpte en julgran, och ställde in den i vardagsrummet. Så nu luktar det gran i hela lägenheten, så mysigt! Sedan stekte älsklingen en stor sats med köttbullar som vi sedan slängde in i frysen, så det skall vi äta någon dag i veckan, och även ha på jul. Jag fick även bakat hallongrottor igår, så nu är det också gjort.

Under kvällen tog vi det bara lugnt och kollade på en julserie på Netflix, "Julstormen". Den var lite småkonstig och seg, men ändå en trevlig serie att slökolla på.

 

Även idag har vi haft fullt upp med städning och bakning. Idag blev det nämligen snickerskakor, mums! Så nu är all bakning klar till jul, och all mat som vi kan göra en vecka tidigare, så härligt. Så ja, nu blir det till att greja igen på fredag då vi är lediga båda två. Det känns så skönt nu att det mesta är klart till jul, nu kan vi ta det lite lugnt, så härligt.

 

Veckan som kommer blir nog lite av en lugnare vecka då det bara är fyra dagar, så härligt. Troligtvis kommer vi inte ha så mycket att göra på läxhjälpen på eftermiddagarna heller. Jag antar att eleverna är såpass trötta och sega nu också att de inte orkar det, samtidigt som de troligtvis inte har så mycket läxor sista veckan.

Imorgon har jag varit anställd på skolan i nio veckor, men då har jag varit sjuk en vecka och haft lov en vecka, men ändå känner jag mig helt slut också. Men ja, det är väl så att jag känner av att alla är trötta nu, och då blir även jag det, vilket kanske inte är så konstigt. Men ja, jag är i alla fall ledig den 23:dje och i mellandagarna mellan jul och nyår, vilket känns väldigt härligt. Sedan skall jag jobba på fritids i fyra dagar efter nyår, men hur vet jag inte då jag inte har fått något schema än.

 

Men ja, trots att vi har haft fullt upp i helgen så känner jag mig ändå nöjd. Vi har ju fått gjort en hel del, vilket känns väldigt skönt. Så ikväll blir det till att ta det lugnt, skall laga lite mat senare bara. Ikväll blir det thaigryta med kyckling, mums!

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen