CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tredje advent

Godkväll bloggen!

Då var det andra advent, och en väldigt kall sådan. Här har vi haft minusgrader i flera dagar, vilket det skall fortsätta vara de kommande dagarna. Mysigt ändå när träden är vita av frost. Tyvärr har vi inte så mycket snö nu, då det började töa för att sedan frysa på igen, så på vissa ställen är det isgata ute.

 

Den här helgen var tanken att vi skulle åkt på julmarknad igen, men jag kände att jag behövde vila mina fötter, samtidigt som jag kände att jag inte riktigt hade någon större lust. Så ja, älskligen och jag har bara haft en hemmahelg.

I fredags slutade jag tidigt, så när jag kom hem satte jag mig framför tv:n ett par timmar, då jag var helt slut. Under eftermiddagen plockade älsklingen fram lite pyssel, det var dags att göra julkort. Så ja, vi hade en trevlig eftermiddag med lite pyssel. Bild kommer längre ner. 

 

Igår åkte Jesper till stan några timmar medans jag var hemma och städade och slog in lite julklappar. Det var väldigt härligt att vara själv några timmar, även om jag hade fullt upp. Under kvällen tog vi det lugnt och kollade på en julfilm, så mysigt att äntligen börja kolla på det igen. 

 

Idag har vi varit och storhandlat, som varje söndag. Vi har även bakat en mjuk pepparkaka som vi skall ha på julafton, men vi kunde ju inte låta bli att smaka på den, så god! Under eftermiddagen satt vi och slog in alla resterande julklappar, så nu är äntligen det klart också, så skönt.

Så ja, vi har haft en helg med fullt upp. Det känns så skönt att vi har fått gjort en del. Jag har nämligen känt mig ganska stressad över julen i år då vi skall ha den hos oss, samtidigt som egentligen både älsklingen och jag tycker det är skönt att vi skall vara här i år. Men ja, det är ju en hel del saker att fixa, men så är det ju varje år. Nu är i alla fall alla julklappar köpta och inslagna och vi har fått bakat lite. Nästa helg blir det till att baka två kakor till, hallongrottor och snickerskakor. Sedan är jag ledig den 23dje, vilket känns väldigt skönt. Så den dagen kommer gå till att laga mat. 

 

Bild 1: En bild som jag hade glömt lägga upp här. Bakverk (chokladformar med krossade mandelbiskvier i botten och chokladmousse toppade med grädde) som vi bjöd på när vi hade kalas för en del av min släkt i oktober.

Bild 2: Månen tidigare i veckan.

Bild 3: Alla julkort som vi gjorde i fredags.

 

Nu väntar ännu en jobbvecka, men på tisdag är det ju lucia, så då blir det till att kolla på luciatåg, vilket skall bli väldigt mysigt.

Nu är det dags att fixa ordning lite i köket från matlagningen, sedan blir det nog till att sova tidigt ikväll.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen