Daimbiskvirutor i långpanna
Halloj bloggen!
Här kommer receptet på daimbiskvirutorna som vi bakade till vår födelsedagsfika.
24 rutor, 45 minuter plus tid för att svalna och stelna.
Ingredienser
Bottnen:
500 g mandelmassa (vi tog 400 g då jag inte gillar mandelmassa så mycket)
2 äggvitor
3 msk strösocker
Smörkrämen:
125 g ljus choklad
200 g rumsvarmt smör
1 ¾ dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim
Garnering:
200 g mörk choklad
1 ½ tsk smör
1 dubbeldaim
Beskrivning
Bottnen:
Sätt ugnen på 175°.
Riv eller smula mandelmassan.
Rör samman med äggvitor och socker till en slät massa.
Tryck ut smeten i en form, ca 22x25 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 18–20 minuter. Låt kallna.
Smörkrämen:
Smält chokladen.
Låt svalna lite innan den vispas ihop med smör, florsocker, vaniljsocker och äggula.
Hacka daimen och rör i den.
Bred krämen på kakan.
Ställ i kylen.
Garneringen:
Hacka och smält chokladen över vattenbad.
Ta skålen från värmen och rör i smöret.
Bred ut i ett jämnt lager över kakan.
Grovhacka daimen och strö över.
Låt kakan stå svalt.
Skär i bitar.
//CarroEllen