CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Daimbiskvirutor i långpanna

Halloj bloggen!

 

Här kommer receptet på daimbiskvirutorna som vi bakade till vår födelsedagsfika.

 

24 rutor, 45 minuter plus tid för att svalna och stelna.

 

Ingredienser

 

Bottnen:

500 g mandelmassa (vi tog 400 g då jag inte gillar mandelmassa så mycket)
2 äggvitor
3 msk strösocker

 

Smörkrämen:

125 g ljus choklad
200 g rumsvarmt smör
1 ¾ dl florsocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dubbeldaim

 

Garnering:

200 g mörk choklad
1 ½ tsk smör
1 dubbeldaim

 

Beskrivning

 

Bottnen:

Sätt ugnen på 175°.
Riv eller smula mandelmassan.

Rör samman med äggvitor och socker till en slät massa.

Tryck ut smeten i en form, ca 22x25 cm, med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 18–20 minuter. Låt kallna.

 

Smörkrämen:

Smält chokladen.

Låt svalna lite innan den vispas ihop med smör, florsocker, vaniljsocker och äggula.

Hacka daimen och rör i den.

Bred krämen på kakan.

Ställ i kylen.

 

Garneringen:

Hacka och smält chokladen över vattenbad.

Ta skålen från värmen och rör i smöret.

Bred ut i ett jämnt lager över kakan.

Grovhacka daimen och strö över.

Låt kakan stå svalt.

Skär i bitar. 

 

 

//CarroEllen