CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Bra start på nya jobbet..

God morgon bloggen!

Sitter nu hemma och dricker morgonkaffe och hör hur regnet smattrar mot fönstren, så mysigt!

 

För knappt tre veckor sedan sökte jag ett jobb på den skolan som jag hade praktik på i våras (de ville ju inte anställa en lärarassistent). Tjänsten trodde jag först var som resurs, men sedan visade sig vara både resurs och elevassistent. Men ja, jag sökte tjänsten på fredagen. På måndag morgon ringde skolan och frågade om jag kunde börja direkt. Sagt och gjort, två timmar senare var jag på skolan. Det var då jag fick veta att det även var som elevassistent. Men eftersom det var på skolan som jag vill vara på, samt även som resurs för en hel klass så tackade jag ja till jobbet. Dock har jag hittills bara jobbat en vecka då jag blev sjuk förra veckan, och den här veckan är det lov. Så ja, kanske inte så jättebra start, men det var ganska väntat att jag skulle bli sjuk med tanke på att jag inte har träffat så mycket folk sedan jag slutade skolan i början av juni.

Så ja, äntligen! Efter att ha gått hemma sedan i juni så har jag äntligen fått ett jobb. Visst, det är inte exakt det som jag vill jobba med, men det är på den skolan som jag vill vara på och delvis det som jag vill göra. Så ja, nu får vi hoppas att det blir bra. Det som jag tyckte var lite tråkigt och segt första veckan var att jag skulle med eleverna ut på precis varje rast, vilket jag kände blev väldigt flängigt, samtidigt som jag aldrig fick chansen att hinna prata med lärarna. Jag känner mig nämligen ganska vilsen över vad jag som elevassistent skall göra för just den eleven. Men ja, jag fick tipset att kontakta kuratorn och specialpedagogen för att få lite vägledning, så får vi hoppas att det känns bättre sedan.

När jag hade möte med chefen för att diskutera mitt schema så fick jag igenom att jag får vara med på en lektion i veckan med klassen som jag var med i i våras, så det känns ändå helt okej. Sedan skall jag också hjälpa till på läxläsningen, vilket också känns roligt. Men ja, eftersom jag blev inslängd så är inte mitt schema helt klart än. Jag vet till exempel inte än vad jag skall göra när det inte är några elever kvar på läxläsningen, eller på fredagar när det inte är någon läxläsning. Så ja, vi får väl se när det klarnar lite mer. Denna tjänsten är till sommaren, men de sa att om jag vill fortsätta så får jag göra det. Så med lite  tur så kanske jag kan påverka mina arbetsuppgifter lite mer om det blir fortsättning nästa höst. Det är ju trots allt typ bara en termin kvar.

Så ja, det nya jobbet började med en veckas jobb, en vecka sjuk och en vecka lov. Nu hoppas jag att jag inte blir sjuk igen när jag kommer tillbaka på måndag...

 

Nu till något helt annat. Både Jesper och jag har ju fyllt år i oktober, så vi har haft lite födelsedagsfika här hemma, vilket var väldigt trevligt. Sedan har vi också varit på Arken spa och hotell och ätit brunch, både för att fira Jesper och att jag har fått jobb, vilket också var väldigt trevligt.

 

 

Födelsedagsfikat. Bild 1: En tryffeltoppad kladdkaka dekorerad med rosa pulver. Recept här (klick)

Bild 2: Daimbiskvier. Recept här (klick).

 

Under oktober månad innan jag började jobba gjorde jag inte så mycket på vardagarna. Det blev en del pusslande och en del läsande. När vi var på bokmässan köpte jag nämligen en bok, sedan fick jag även den andra boken i serien i födelsedagspresent. Det var två väldigt intressanta böcker som jag kände igen mig själv väldigt mycket i. De handlar om den introverta personligheten och heter "Introvert- den tysta revolutionen" och "Handbok för introverta" av Linus Jonkman. För min del var de inte bara intressanta för att jag kände igen mig ganska mycket i vad jag läste, utan även för att jag jobbar med barn, och på så sätt kanske kan förstå elever som inte heller säger så mycket på ett bättre sätt. Så till er som jobbar med människor, här har ni boktips!

 

Ne, nu kanske det är dags att fixa lite frukost, eller ja, väldigt sen frukost. Idag blir det pannkakor, mums!

 

Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare!

//CarroEllen