CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Vi lärarassistenter är redo att börja jobba!

Halloj bloggen!

 

Då var det redan oktober, en månad som jag tycker är ganska trevlig och mysig. Känslan av att bädda ner sig i soffan och kolla på film när det är skitväder ute, så mysigt!

 

Den här helgen har varit väldigt trevlig. I lördags åkte jag först och hämtade Malin på Backaplan, därefter mamma. Vi hade nämligen bestämt att vi skulle ta en biltur till Kungälv för att kolla på ett nybyggt bostadsområde där som jag har kollat på i ett par års tid, men aldrig varit där. Själva området i sig tyckte jag var trevligt, men det som drog ner det mycket var att motorvägen hördes väldigt tydligt. Men ja, vi valde att köra vidare mot Romelanda för att kolla lite där. Där stannade vi däremot inte någonstans, utan körde bara igenom och ner mot Kungälv igen. Därefter körde vi vidare genom Ytterby och ner mot Kärna för att kolla även där. Denna utflykt blev ganska spontan, så jag hann tyvärr aldrig kolla upp fler bostadsområden som vi hade kunnat utforska mer, så det får bli någon annan gång. Men ja, jag vill ju flytta mer ut på landet, och tycker att Kungälv är ganska lagom. Det är mer landet, samtidigt som det går ganska fort att åka till Göteborg. Dock blev jag väldigt besviken över hur tydligt motorvägen hördes i det området som vi promenerade i. Men ja, jag tycker det är roligt att åka runt så och kolla på områden där jag aldrig har varit tidigare, så det blev en trevlig utflykt.

 

Efter att vi hade lämnat av mamma hos sig så åkte Malin och jag hem till Jesper och åt lunch. Resten av den eftermiddagen satt vi här hemma och pysslade. Malin ville så gärna göra en katt i nålfitning, så det gjorde hon, och jag gjorde ytterligare en tomte. Under kvällen blev det även lite matlagning, linsbiffar med limesås och ris. Kvällen avslutades med Singstar på det gamla Playstation 2 som vi har kvar. Så ja, vi hade en riktigt trevlig och härlig dag.

 

När det gäller jobb så har jag fortfarande inte hört något från skolan där jag var på intervju för två veckor sedan, så jag antar att det inte blev något där, tyvärr. Däremot hörde jag av mig ännu en gång till skolan där jag hade praktik i våras, så nu väntar jag på att de skall ringa tillbaka. Man kan ju i alla fall hoppas att de ringer tillbaka denna gång, och är villiga att träffas och diskutera lite, just med tanke på att bidraget som finns att söka för att anställa lärarassistenter åtminstone finns kvar till årsskiftet.

Jag tror ändå fortfarande på att vi lärarassistenter kommer få ett uppsving snart, framför allt också med tanke på att facket har gått ut och varnat för att 200 skolor kan få stänga på grund av att det saknas lärare, och de lärare som finns orkar inte. Det är ju då vi lassare kommer in och stöttar upp både för lärare och elever. Det är ju två skolor i norr som har fått stänga den senaste tiden, just på grund av att de har haft för få lärare, och de som har funnits har inte orkat då de har fått jobbat så mycket. Det pratas ju så mycket om att det saknas lärare, samtidigt som många nyutexaminerade lärare inte får något jobb. Så ja, allt är ju så dubbelt. Jag hoppas verkligen att det blir ett uppvaknade nu att skolorna behöver mer personal, samt att det finns mer pengar för att anställa! Vi är många utbildade lärarassistenter som är redo att börja jobba i skolan!

 

//CarroEllen