CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lite allt möjligt

Halloj bloggen!

 

Oj, vad längesedan det var jag skrev här sist. Jag saknar det så mycket egentligen, men den senaste månaden har mer eller mindre alla dagar sett likadana ut, så jag har inte haft så mycket att skriva om.

 

Men ja, nu har det gått flera månader sedan jag slutade skolan, och jag kan säga att jag aldrig trodde att det skulle vara så här svårt att få jobb inom grundskolan i Göteborg. Hela sommaren gick jag och kände mig ganska lugn över att jag var ganska säker på att jag skulle ha ett jobb när skolorna började igen i augusti, men oj så fel jag hade. Sedan jag började söka jobb i maj så har jag skickat in spontanansökningar till över 30 skolor (varav två annonserade tjänster, en som lärarassistent, den andra som elevassistent). Varav dessa 30 skolor så har jag varit på intervju på tre av dem, där två var för fritidspedagog och elevassistent/fritidspedagog. Den tredje var jag på igår där det även där visade sig vara för elevassistent/fritidspedagog. Det som var lite positivt ändå var att rektorn som jag träffade igår berättade att han hade haft flera stycken lärarassistenter som hade sökt sig till hans skola, så nu tyckte han det var dags att börja träffa oss för att få veta mer om vad vi faktiskt kan göra. Men tyvärr var det inte aktuellt för den skolan just nu heller, då de har sina fritidspedagoger som resurser i klassrummen.

 

Jag har ju hela sommaren gått och varit ganska säker på att jag skulle få jobb på skolan som jag hade praktik på senast. Detta då jag själv trivdes bra på den skolan, samt att både eleverna och min handledare så gärna ville att jag skulle komma tillbaka. När jag tillslut fick tag på den rektorn i slutet av augusti tror jag det var, så sa den att den troligtvis skulle hitta något jobb till mig. Den sa också att den skulle höra av sig inom två veckor. Två veckor gick, och jag hörde ingenting. Efter tre veckor ringde jag rektorn varje dag, men fick aldrig något svar. En måndagmorgon, vecka fyra, fick jag ett sms "Hej Caroline. Jag ser att du har ringt mig, jag har tyvärr inget jobb till dig."

Den dagen gick jag bara runt här hemma och var så besviken och irriterad. Varför ens då säga att man troligtvis kommer hitta något?!

Dagen efter satt jag vid datorn i flera timmar och försökte leta upp fler skolor att skicka in ansökningar till. Nu har jag bara några enstaka skolor kvar att skicka till som ligger inom en timmes restid hemifrån. 

 

Men ja, i slutet av den här veckan väntar jag på svar från en skola som sökte en elevassistent, så vi får se hur det blir där. Just nu är jag bara så himla trött på att bara gå hemma och inte göra någonting. Känslan av att veta att eleverna på skolan som jag hade praktik på i våras både vill ha tillbaka mig och behöver mig, känns bra att veta, men att skolan sedan inte har råd att anställa gör mig bara besviken. Många skolor skriker efter personal, men de har inte råd att anställa... 

 

Ne, nu släpper vi allt om jobb. Nu till något helt annat. I början av september var Malin, mamma, syrran, lille Lukas, syrrans nya kille och jag på landet över helgen.  Det blev en härlig helg med mängder av kantareller. Vår sista skogspromenad hade vi såpass fulla korgar att vi fick gå igenom hela hav med kantisar utan att plocka dem. Så ja, den helgen blev det ungefär 10 kg kantareller, och då hade vi även plockat några kilo några veckor tidigare. Så den helgen blev en riktigt rolig svamphelg.

 

Bild 1: Två änder som höll Malin och mig sällskap på stranden när vi badade.

Bild 2: Alla kantareller vi plockade den helgen.

Bild 3: En riktigt god tårta som syrran gjorde en dag.

 

Nu när jag har varit hemma så mycket den senaste månaden så har jag fått ett nytt intresse, nålfiltning. Det var Jesper som började med det då han gjorde Snusmumriken och Mumintrollet till sin pappa i födelsedagspresent. Efter att jag fick testa på det så fastnade jag direkt. I början var det svårt att komma på vad jag ville göra, men efter att ha funderat lite så kom jag på att jag ville göra tomtar. Sådana tomtar finns ofta att köpa på julmarknader, men de brukar vara ganska dyra, men så fina. Så ja, jag har bland annat gjort några tomtar, och nu håller jag på med en snögubbe. Bild kommer längre ner.

De två senaste veckorna har jag även lagt två pussel. Nu när det börjar bli mörkare ute och sämre väder så är det så himla mysigt att sitta inne och pussla.

 

De två pusslen som älsklingen och jag har lagt och tre av tomtarna som jag har gjort.

 

I söndags var Malin, älsklingen och jag på bokmässan. Vi hade en rolig och trevlig dag trots att maten var under all kritik. Det enda som fanns var sallader eller mackor med tofu. Det enda som var gutenfritt som Malin kunde äta var yoghurt. Så efter att vi hade kollat runt på alla matställen så gick vi till pannkakscafét som fanns inne på mässan. Det visade sig att jag fick bland de sista pannkakstallrikarna där, samt att de hade glutenfria pannkakor. Så ja, den lunchen bestod av tre pannkakor, som sedan även följdes av en fika efter en stund. Men som sagt var, vi hade ändå en trevlig och rolig dag med en del shopping av böcker, så nu har jag att läsa här hemma igen. 

 

Oj, detta blev visst ett långt inlägg. Men ja, det brukar ju bli så när jag inte har skrivit på länge.

 

Ne, nu är det nog dags att gå och se vad jag skall äta till lunch. Ha en fortsatt bra dag alla bloggläsare!

//CarroEllen