CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sommaren på landet

Halloj bloggen!

 

Då börjar sommaren gå mot sitt slut. Snart har även hela augusti gått, vart tar tiden vägen?!

 

Den här sommaren har jag varit mycket på sommarstället, vilket har varit helt underbart. Det har blivit mycket bad, eldning och grillning på bryggan. Vi har även haft både fjolårskalven (som ni läst om i tidigare inlägg) och älgkon med sina två kalvar precis inpå husknuten ett flertal gånger. Så ja, nu i höst är tanken att vi skall försöka sätta upp något som kan hålla älgarna på lite mer behörigt avstånd, och hoppas att det hjälper, för så nära som de har varit i sommar, det är alldeles för nära..

 

Bild 1: En vårtbitare som vi hittade inne i huset flera gånger om i sommar, som vi släppte ut varje gång.

Bild 2: Älgkon med sina två kalvar (ser ni det lilla huvudet i busken vid älgkons framben?)

Bild 3: Fjolårskalven som åt äpplen precis vid vår parkering.

 

För ett par veckor sedan åkte Malin, Jesper och jag upp till sommarstället. Vi åkte upp på måndagen. Sedan åkte Jesper hem på torsdagen. Jag hade sett att det skulle vara Dalslands kanotmaraton på lördagen, och det hade aldrig Malin sett, så då valde vi att stanna några dagar till. Eller ja, vi visste från början att vi skulle vara där i fem dagar, men när vi fick reda på att kanotmaratonet skulle vara, samt att det skulle vara superbra väder, så valde vi att stanna ytterligare några dagar. Det härliga då var att vi inte spikade exakt vilken dag vi skulle åka hem, utan att det berodde lite på vädret, samtidigt som vi behövde åka in till Bengtsfors och handla lite, vilket jag gör väldigt sällan där eftersom jag sällan brukar stanna så länge för att behöva det.

De tre första dagarna var vi ute och plockade kantareller. Och ja, samanlagt blev det 6 kg rensade kantareller, och då var vi ute ungefär en timme om dagen. Så ja, det är ett svampår i år, så roligt!

På tisdagen kom en klasskamrat till mig med familj och hälsade på. De fick en rundvandring på gården innan det var dags för fika. Malin hade bakat sin fatastiskt goda bärpaj. Så ja, även det blev en trevlig kväll med en hel del prat om allt och inget. Så mysigt!

Sista kvällen på gården kom skitvädret. Det kom några regnskurar samtidigt som vi hörde åskan en bit bort. Tack och lov så var den inte så nära. Där är det så himla läskigt när det åskar, en helt annan känsla än när man är hemma i stan. Så ja, den kvällen satte Malin och jag oss i soffan i vardagsrummet med lite tända ljus och läste varsin bok, supermysigt.

Så ja, vi hade en riktigt trevlig och härlig vecka, eller ja, det blev åtta dagar som vi stannade där. Det blev mycket bad, grillning och arbete på gården, främst runt bryggan och vid badstranden. Vi jagade även mycket myror som hade tagit sig in i husvagnen, så den veckan sov vi första natten i husvagnen, sedan bäddade vi till oss i vardagsrummet inne i huset. Nu är ju äntligen även vardagsrummet nästan klart. Det är bara kamin och trägolv som skall läggas, så där är det supermysigt att vara nu. Och under fredagen fick vi även en soffa och en fåtölj, vilket vi har saknat där. Det är så himla skönt att se alla framsteg med gården. Det är trots allt bara två år sedan som vi tog över gården, och då var det helt obeoeligt. Idag har vi ett sovrum, ett vardagsrum och en veranda med hall och toalett, så härligt. Tack för en superhärlig vecka!

 

 

Bild 1: Malin och jag med all svamp som vi plockade.

Bild 2: Den goda pajen som vi åt på tisdagen.

 

Från bryggan en tidig morgon och en sen kväll.

 

 

Jag får aldrig nog av utsikten från bryggan, älskar den.

 

Den här sommaren har mamma och jag gjort två utflykter till Töcksfors köpcentrum vilket har varit väldigt roligt och trevligt. För er som inte vet det så är det köpcentret en gränshandel nära norska gränsen, vilket gör att en del av sakerna som de har där är ganska billiga, även för svenskar. Så ja, i sommar har jag fått köpt mig lite nya kläder, vilket har varit behövligt. Det är så mysigt när vi är på sommarstället lite längre, för då gör vi lite mer utflykter än om vi bara är där några få dagar.

 

Här kommer lite fler bilder:

 

Syrran har gjort många fina rabatter med vackra blommor.

 

 

En kväll början av augusti spöregnade det, och efter det såg vi en dubbel regnbåge som slutade mitt i sjön.

 

 

Så ja, jag har varit mycket på landet i sommar, vilket har varit helt underbart! Nästa helg åker jag upp igen, då för att plocka mer svamp.

 

När det gäller jobb så har jag fått många nej från skolor, främst för att de inte har råd. Så jag känner mig ganska irriterad på skolan som jag gick på då de marknadsförde utbildningen som att det var lätt att få jobb, men nej det är det verkligen inte, i alla fall inte i grundskolan i Göteborg! Men i förra veckan ringde jag till skolan där jag hade praktik senast, och hon skulle återkomma inom två veckor. Hon sa även att hon var ganska säker på att hon kunde hitta något till mig, då som resurs, men att hon skulle prata med den högre rektorn om att eventuellt skapa en ny tjänst till mig som lärarassistent. Så ja, vi får vänta och se.

 

Hoppas att ni också har haft en bra sommar.

 

//CarroEllen