Halstrad lax med Matsuhisadressing
Halloj bloggen!
Här kommer ett recept på halstrad lax med Matsuhisadressing som vi gjorde på påskafton, supegott!
6-8 personer, 45 min.
Ingredienser
400 g fryst lax utan skinn, alternativt fryst tonfisk
½ kruka dill
1 kruka koriander (kan uteslutas)
1 msk rostade sesamfrön
Matsuhisadressingen
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
½ msk finhackad ingefära
2 msk japansk soja (fungerar även med glutenfri soja)
1 msk vatten
1 tsk strösocker
1 msk sesamolja
2 msk neutral rapsolja
Beskrivning
Dressingen
Skala och finhacka lök och vitlök.
Blanda med övriga ingredienser.
Laxen
Skär laxen i två eller tre smala bitar längs med.
Halstra laxen snabbt i en het panna runt om ca 30 sekunder per sida (fisken skall vara rå inuti).
Skiva laxen och lägg upp på ett fat.
Plocka örterna.
Toppa laxen med dressingen, örterna och sesamfrön.
//CarroEllen