CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Slut på praktik och trasig frys

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. De senaste veckorna har jag ju varit på praktik, vilket har varit superoligt och lärorikt. Det jobbiga har varit att vi samtidigt har haft två små skoluppgifter att göra plus det stora fördjupningsarbetet. Just fördjupningsarbetet har jag suttit en hel del med, även under påsklovet då detta har stressat mig en del, så i mitten av den här veckan märkte jag att det är lite för mycket just nu i mitt huvud. Så de senaste dagarna har jag varit ovanligt trött samtidigt som jag har varit lite småyr på precis samma sätt som jag var för några år sedan, och då berodde det på stress. Så ja, just nu tar jag en dag i taget, så hoppas jag att jag klarar av att köra till skolan de sista fyra veckorna. Ja det är helt galet att det bara är fyra veckor kvar i skolan, så underbart!

 

Eftersom det var ett tag sedan jag skrev här sist så får jag spola tillbaka tiden lite och berätta om påsken. På skärtorsdagen åkte Jesper och jag in till stan för att hämta en katt som vi skulle passa hela påskhelgen. Den här katten var ganska skygg de två första dagarna, den gömde sig för minsta lilla ljud, men ju mer tiden gick, desto lugnare blev den. Den följde mig var jag än gick i lägenheten, men var mer avvaktande mot Jepser. Under första natten väckte den mig halv tre på natten med sitt jamande och höll mig vaken i två timmar, men de andra nätterna gick bättre.

På påskafton kom Malin hit och stannade till måndagen. Så på påskafton lagade vi påskmat som vi åt i flera dagar. Så ja, vi hade en trevlig och mysig helg med massor av kattgos och härliga promenader i det fantastiska vädret.

 

Första bilden: Lille Zorro öppnade gång på gång den gamla kylen (vi stängde den inte helt då vi hade grönsaker i den) och hoppade in och satte sig i kylen.

Andra bilden: Sista dagen hade han vant sig mer vid att vara här så då lade han sig för första gången i min säng.

 

 

Igår gjorde jag min sista praktikdag, så på måndag är det dags att åka till skolan igen. Det skall bli trevligt att träffa alla klasskamrater igen, men jag har ingen lust alls att plugga mer nu, nu vill jag bara ha lov, och få ett jobb till hösten! 

Men ja, den här praktiken har varit lite annorlunda om man jämför med den i höstas. Där jag har varit nu har det varit mer struktur vilket har varit väldigt härligt. Samtidigt har jag fått göra så mycket mer på denna praktiken än på förra, vilket har varit väldigt roligt och lärorikt. Jag har även sett ett större behov av en lassare (lärarassistent) på den här skolan än på förra. Jag känner också att jag har fått lära känna i alla fall den ena klassen (har varit i två) bättre vilket också har gjort det roligare. Så igår när det var min sista dag så var det en ganska deppig klass när de fick veta att det var min sista dag.

Under sista lektionen igår hade jag pratat med min handledare om att ha en liten avslutning med klassen, så det hade jag. Jag bjöd då på popcorn och frågade klassen om de var intresserade att höra på en av mina spökhistorier, vilket de var. Så den sista lektionen åt de popcorn samtidigt som jag läste min spökhistoria högt för dem, vilket var väldigt uppskattat. När jag hade läst klart och min handledare tog över lektionen så sa hon att de kommer sakna mig mycket, samtidigt som hon förklarade för klassen att hon har pratat med sin chef om att anställa mig till hösten då både hon och klassen var väldigt tydliga med att de vill att jag skall komma tillbaka, hela klassen började då banka i borden och säga mitt namn. Så ja, vi får se om det blir något jobb där, jag har även skickat in mitt CV till rektorn på den skolan, samtidigt som min handledare har pratat med rektorn flera gånger om en önskan att anställa mig till hösten, så jag håller tummarna nu! Det är också en sådan sak som stressar mig ganska mycket nu, jobb. När jag slutar skolan den 3 juni så har jag ju inget jobb att gå tillbaka till som de flesta andra i klassen har, så jag hoppas verkligen att jag snart får svar om hösten. Så länge jag vet att jag har ett jobb till hösten så kan jag slappna av, så blir det nog till att vara på landet en hel del i sommar också.

 

Så ja, när det gäller jobbsökandet nu då så har jag skickat in två spontanansökningar till två olika skolor, de två som jag har haft praktik på. Jag skall även skicka in till en annan skola också, så hoppas jag verkligen att det löser sig snart så mitt huvud kan slappna av lite igen.

 

Nu till något helt annat. Som ni säkert minns så skrev jag i mitt förra inlägg här om att vår kyl hade gått sönder. Under påsklovet fick vi äntligen både ny kyl och frys då båda två nästan var 20 år gamla. En vecka efter att de var installerade, i tisdags, så vaknade jag på morgonen av att den nya frysen varnade för hög temperatur. Jag valde då att starta om den i hopp om att den skulle gå igång igen. När jag kom hem under eftermiddagen hade frysen bara blivit varmare, så under kvällen fick vi stuva om igen. Som tur var så hade inte fastighetsskötaren hämtat lånekylen/frysen (en kyl med ett litet frysfack i) än, så den fick vi starta igen och lägga ner kött och glass i den frysen. Vi valde också att dra ner den nya kylen till kallaste då den håller ungefär nollgradigt, så vi lade in vissa saker där också, samtidigt som vi fick ställa ner mjölk och sådant som lätt fryser till kylen i hallen. Så ja, nu är det en del springande i trappan igen... I torsdags kväll kom en reparatör för frysen som snabbt kunde konstatera att det var en läcka i frysen. Så ja, nu får vi vänta ytterligare en vecka på ny frys också, så segt..... Så ja, nu har vi ju fått slänga ytterligare mat, samtidigt som jag har ätit köttfärssås hela veckan. I söndags, två dagar innan frysen gick sönder så gjorde jag nämligen ett storkok med köttfärssås och slängde in matlådor i frysen... Så ja, även detta är en grej som stressar mig ganska mycket nu, men det är väl som vanligt, allt händer på samma gång...

 

I tisdags bestämde jag mig för att odla lite olika grönsaker. Egentligen hade jag inte ens tänkt att göra det i år då jag troligtvis kommer vara mycket på landet i sommar, men med tanke på hur dyrt saker och ting är nu så valde jag att göra det ändå. Det blev tomater, gurka, dill, ruccola och jordgubbar. Tomater brukar jag ju så i vanliga fall. Då skivar jag bara en tomat och planterar. I år testade jag även samma sak med gurka, så vi får se om det fungerar. När det gäller de andra sakerna, dill, ruccola och jordgubbar så hade jag frön sedan tidigare som jag sådde.

 

Idag blir det till att ta en härlig promenad med älsklingen. Vi pratade också om att ta med oss lunch ut, så mysigt!

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen