CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Trasig kyl och aprilskämt

God morgon bloggen!

 

Då har ännu en vecka gått av praktiken. Det är roligt och så härligt att slippa behöva åka den långa vägen till skolan. Det känns ganska galet att säga att det bara är 4,5 vecka kvar när vi kommer tillbaka från praktiken.

 

Den här veckan har det hänt lite andra roliga saker på praktiken. I tisdags skulle det installeras ny teknik i två av klassrummen. Då cyklade vi iväg med de två klasserna och spelade Padel, vilket var väldigt uppskattat. Jag följde däremot bara med och gick runt och kollade så alla elever höll sams. När jag gick runt och kollade så kände jag verkligen att jag saknade badmintonen. Ja, det är ju några år sedan som jag spelade badminton nu, och jag fick ju dels sluta för skadorna i händer och fötter, dels för det inte var några tjejer kvar i den gruppen. Det hade varit roligt att spela igen, men jag är inte helt säker på att varken mina händer eller fötter hade fixat det. Men ja, kanske på gräsmattan på landet i sommar.

 

i torsdags när jag skulle fixa frukost här hemma så märkte jag att kylen inte var kall. Efter att ha mätt den så visade det sig att den var 15 grader. Jag fick då packa ner det mest känsliga i kylväska och sedan starta om den. Jesper arbetade hemifrån den dagen, så han fick hålla koll på den. Som tur var så gick den igång igen efter omstarten, men i fredags morse var den 15 grader igen. Då var det bara till att packa ner i kylväska igen, och denna gång göra en felanmälan till Bostadsbolaget.

Under förmiddagen kom fastighetsvärden med en liten reservkyl som nu står i hallen, en trappa ner, så det blir en del springande. Det jobbiga är att kylen är såpass liten att vi inte får plats med allt som vi hade i vår gamla kyl, men jag hoppas att det klarar sig ändå. Sedan har vi ställt en kylväska på balkongen med grönsaker och vatten som inte får plats i kylen. Så ja, om 1-2 veckor kommer vi att få både en ny kyl och frys då båda nästan är 20 år gamla så är det lika bra att byta ut båda två. Men ja, så skönt ändå att de hade en reservkyl även om den är väldigt liten, så nu blir det inga storhandlingar förrän vi får både ny kyl och frys.

 

I fredags var det ju första april, en stor och rolig dag i skolan. Min handledare hade förklarat för mig att jag skulle vara väldigt skeptisk till allt som eleverna säger just den dagen, då det är mycket aprilskämt. Men ja, redan under förmiddagen blev vi lurade i klassrummet. En elev hade med hjälp av en annan lärare ställt fram klockan i klassrummet 10 min, så klassen fick rast tidigare än vad de skulle fått egentligen. Däremot var det inte vi som upptäckte det, utan det var en annan elev som konstaterade att klockan på väggen och klockan på tv:n gick olika. I samma veva kom den eleven som hade ställt om klockan in för att se vår reaktion. Efter det var det svårt att få eleverna lugna igen, alla var trötta och uppe i varv, så lektionen före lunch slutade de lite tidigare, men läraren försökte då lura klassen med att det inte alls var lasange i bamba den dagen, utan det var pizza. Den reaktionen och ljudvolymen som blev i klassrummet då fick mig att flyga i taket då jag inte alls var beredd på det. Men ja, det var inte så många elever som gick på det.

 

Under lunchrasten satt jag i arbetsrummet och pratade med en annan lärare när min handledare kom in och berättade om vad som just hade hänt i bamba. En hel klass hade kommit med varsin våtservett i handen och börjat torka av sin tallrik innan de tog mat. Då hade bambapersonalen kommit fram och frågat vad de gjorde, tallrikarna var ju rena. Då var det en lärare som hade lyckats lura hela sin klass om att vattnet i Torslanda var förorenat så alla var tvugna att torka av sin tallrik med en våtservett innan de tog mat.

 

I torsdags hade eleverna mattetest, vilket de visste sedan tidigare. I början av veckan kom en lärare på att vi kunde ta samma test, men göra om frågorna så de inte gick att svara på, och ha det som ett aprilskämt. Så ja, i mitten av veckan förklarade vi för eleverna att vi hade märkt att testet blev ganska stort så de skulle få göra del 1 under torsdagen och del 2 under sista lektionen på fredagen.

Under den korta rasten före testet så var jag kvar i klassrummet och min handledare gick ut med eleverna och tog lite luft, men hon bar hela tiden med sig testet så att ingen av eleverna skulle se det i förväg. När jag var kvar i klassrummet kom en elev in som ville lura läraren mer. Eleven gömde då lärarens väska, men förklarade för mig att om inte läraren märkte det innan de hade slutat så fick jag säga det till läraren, vilket jag fick göra när klassen hade slutat.

Men ja, det var dags för mattetest del 2. Läraren bytte platser på eleverna så de inte skulle sitta bredvid varandra. Hon förklarade även hur testet skulle gå till, att de skulle få ett papper att skriva svaren på och ett papper med frågorna. Vi började dela ut de rutiga papprena och därefter pappret med frågorna som vi lade upp och ner på borden. När alla hade fått två papper var så fick eleverna vända på frågepappret. Jag bet mig då ordentligt i läppen för att inte börja skratta, samtidigt som jag lade undan de rutiga papprena som blev över. När jag gjorde det så såg jag i ögonvrån hur elev efter elev räckte upp handen, samtidigt som läraren sa "läs uppgiften noga". Efter bara några få sekunder började eleverna prata med varandra och flera sa att det var ett aprilskämt. Då kunde varken läraren eller jag hålla oss för skratt, och det blev ganska stökigt i klassrummet, men vi lyckades lura dem.

Så ja, fredagen blev en händelserik dag med mycket aprilskämt.

 

Igår grejade vi lite här hemma. Jag satte mig även och skrev om mitt CV och personliga brev. Ja nu är det ju snart dags att börja leta jobb. Nu när jag har pluggat i tre år så känner jag faktiskt att det räcker för nu, nu vill jag börja jobba igen.

 

För att sammanfatta den här veckan så har den varit händelserik, trevlig och rolig. Det är ganska stor skillnad om man jämför skolan som jag hade praktik på i höstas och den jag är på nu, men det är ju bra att se hur olika skolor fungerar.

 

Ne, nu är det dags att fixa lite frukost. Idag skall Malin, Jesper och jag en sväng till Bäckebol då vi har lite saker vi behöver köpa.

 

Ha en fortsatt bra söndag alla bloggläsare!

//CarroEllen