CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Första praktikveckan

Halloj bloggen!

 

Då har första veckan av praktiken gått, och ja, det har varit superroligt. Det är så skönt att slippa behöva åka hela vägen till skolan varje dag, nu har jag gångavstånd till praktiken, underbart! Men ja, den här första veckan har jag gjort lite olika saker, kopierat papper och varit med i två klasser och hjälpt elever där. Just första veckan tycker jag det är skönt att mest få observera hur saker och ting fungerar på just den skolan. Eftersom det har varit så mycket nytt den här veckan, mycket intryck, så har jag varit supertrött när jag har kommit hem under eftermiddagarna, så då har jag inte orkat med något annat alls. Men som sagt var, det har varit roligt och trevligt. Jag träffade även en Hälsöbo där som jag inte har träffat på många år, så det var trevligt.

 

Nu har ju klassen börjat med sina fördjupningsarbeten, så i söndags kom en klasskamrat hit som jag arbetar ihop med. Vi skulle då ha två intervjuer till arbetet. Det gick bra och var väldigt intressant att se hur stora skillnader det var med inkludering av elever med bla. NPF-diagnoser i olika skolor.

Igår tänkte jag sätta mig och skriva lite på arbetet, men jag blev bara irriterad på det, så det blev inget av det. Jag tänkte sätta mig och börja skriva om de olika metoderna som finns för att kunna göra arbetet, men när jag insåg att jag behövde sätta mig och leta efter information på nätet så kände jag att jag inte hade någon lust alls. Jag förstår inte heller meningen med att skriva om flera olika metoder som vi inte ens använder oss av i vårat arbete. Så ja, gårdagen gjorde jag typ ingenting.

 

Inatt ställde vi ju om klockan igen, så idag har både älsklingen och jag känt oss ganska trötta.

Men ja, imorse var vi och storhandlade. Vi handlar alltid med scanner och med varsitt kort som är ihopkopplade med varandra. Under de senaste två eller tre månaderna så har jag fått antingen helavstämning eller delavstämning typ var tredje gång, och ja, det har stämt varje gång. Så ja, även idag var det dags för helavstämning. Jag blev då så irriterad på systemet för att det är så ofta, så då kollade en i personalen upp statistiken för mitt kort. Enligt den så var det inget annorlunda, det var fem avstämningar på 45 gånger, vilket jag vet INTE stämmer. Så nu har jag börjat skriva upp i telefonen varje gång jag handlar och om det är någon avstämning. Som det verkade i deras system så har det inte registrerats varje gång jag har fått avstämning, vilket även Jesper höll med om. Men om det fortsätter nu och de inte kan göra något åt det så får jag strunta i scanner hädanefter. Jag vet att även mamma råkade ut för detta för flera år sedan. Då fick hon tillslut sluta med scanner eftersom det inte gick att göra något åt...

När vi kom hem från handlingen så packade vi upp all mat och satte oss sedan och åt frukost, nybakat bröd som vi hade köpt, och kollade på ett klipp på Youtube, "Familjen Torsgården" där man får följa deras liv på gården, så mysigt!

 

Annars idag har jag suttit en del med väderboken. Anledningen till att jag skriver väderdagbok är ju för att jag tycker det är roligt att kunna gå tillbaka och se hur vädret har varit tidigare. Nu har jag ju haft min regnmätare i några år, så idag satte jag mig och räknade ihop hur mycket det har regnat varje månad sedan år 2018. Sedan hjälpte älsklingen mig att göra ett diagram av det. Anledningen till att jag satte mig med det nu var för att jag såg att det bara har regnat 1,2mm här i Torslanda under mars i år, helt galet ju, det är ju ingenting! 

 

Diagrammet över hur mycket det har regnat i Torslanda varje månad sedan 2018 (ej våren 2021 då det var fasadbyte här).

 

Idag har jag också suttit och kollat igenom en bok om skollagen, då vi skall ha delar av den i arbetet. Så nu har jag hittat lite till arbetet  från den senaste skollagen, nu hade jag bara behövt en som är lite äldre, skall se om jag kan hitta det på skolverkets hemsida.

 

Ikväll bli det nog till att ta det lugnt. Till middag blir det kycklingsallad, mums!

 

Imorgon är det dags för praktik igen. Nu är det bara två veckor kvar, sedan är det påsklov, fast då kommer det bli till att plugga en hel del. Sedan skall vi vara kattvakt under påskhelgen, så mysigt!

 

Ha en fortsatt bra söndag alla bloggläsare!

//CarroEllen