CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen vår!

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt.

De två senaste veckorna har man verkligen märkt att våren är påväg, och den här helgen har vädret varit helt underbart! Äntligen är våren här, som jag har längtat! Det är så mycket lättare att gå upp på morgonen nu när det blir ljust så mycket tidigare, jag slipper köra till skolan i mörker längre.

 

Förra helgen var Malin och jag ute på en promenad runt Torsviken här i Torslanda. Det var ganska lerigt på vissa ställen, och blåsigt, men ändå så härligt. Vi hade dessutom med oss lunch som vi åt ute, så det blev första lunchen ute för i år, underbart! 

 

 

Igår var älsklingen och jag ute på en promenad. När vi gick förbi branddammen som ligger uppe i bergen här så såg vi att svanarna var tillbaka där igen, så härligt, ett typiskt vårtecken.

 

Imorse vaknade jag redan 6:30, så jag gick upp strax därefter och fick syn på en riktigt fin soluppgång.

Svanarna i dammen och soluppgången.

 

Under förmiddagen åkte jag iväg till Ragnhildsholmens bogruin där jag mötte upp mamma, syrran och lille Lukas. Efter att vi hade kollat runt lite där så satte vi oss och fikade i solen. Det var superhärligt, inte ens vinden var kall. Där fick Lukas sin julklapp och födelsedagspresent, något försenat. En av sakerna som han fick av Jesper och mig var ett såpbubbelsvärd som han älskade.

Efter att vi hade varit där en stund så åkte vi vidare till Sillvik, syrran ville promenera bland kolonilotterna där. Det var väldigt mysigt och det blåste nästan ingenting där, superhärligt.

Så ja, vi hade en härlig dag ute i det fantastiska vårvädret.

 

Nu väntar en vecka med fullt upp i skolan, en vecka som de kallar för "Digitala veckan". Det kommer bli mycket prat om sociala medier, sedan tror jag även att en föreläsare skulle komma till skolan också. Så igår satt jag och pluggade största delen av dagen då vi hade fått en hel del både att läsa och en serie att kolla på till veckan som kommer. Serien som vi skulle kolla på heter "Hashtag" och har inspirierats av "Instagramupploppen" som var på Plusgymnasiet i Göteborg år 2012.

Men ja, nu är det bara en vecka kvar i skolan, sedan är det praktik i fem veckor, och när vi kommer tillbaka till skolan är det bara fem veckor kvar innan vi slutar. Det är helt galet vad fort det går, hoppas bara att jag får något jobb sedan också.

 

Hoppas att ni också har haft en bra helg.

//CarroEllen