CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Äntligen ny vecka

God morgon bloggen!

 

Då var det måndag igen, och äntligen en ny vecka!

 

Förra veckan var ganska konstig på olika sätt. Måndagen var det ju dags för skola igen, men stora delar av klassen, inklusive jag själv, förstod inte varför vi var där överhuvudtaget med tanke på den höga smittspridningen. Men ja, måndagen gick och jag reflekterade över att vi hade fått restriktioner om hur vi skulle hålla avstånd osv i skolans lokaler, tex skulle vi sitta klassvis och äta i bamba. Problemet var att dessa restriktioner gällde inte alls i klassrummet. Så under tisdagen pratade en klasskamrat och jag lite med vår lärare som vi hade då. Vi tog då upp lite enkla saker som vi kunde göra i klassrummet, bla att alla alltid har sin egna plats och att vi under grupparbeten arbetar med de vi sitter med. Läraren var ganska negativ till detta av någon anledning, hon sa bara "vi har pratat så mycket om detta på lärarmötena men inte kommit fram till någonting". Då kände jag bara att jag skulle släppa det, men fick ändå igenom att vi skulle arbeta med de vi satt med, "den här veckan" sa läraren då..

 

Under hela jullovet sov jag ganska dåligt då jag kände mig stressad över skolan, och detta visade sig i onsdags. Klockan ringde som vanligt 5:30 men jag somnade om och vaknade nästan en timme senare med huvudvärk, en huvudvärk som jag kände igen som att jag hade sovit för dåligt. Men ja, jag gick in i en app och kollade trafiken där det stod att det var tre olyckor bara mellan Torslanda och Kungälv, samtidigt som de varnade för halka. Så ja, den dagen valde jag att vara hemma och vara med på distans, vi skulle ändå bara ha drama i skolan hela dagen.

 

Under torsdagen hade vi distans, något som var bestämt redan i tisdags. Denna dag var också ganska konstig på olika sätt.

En av våra lärare har arbetat i lågstadiet i många år, något som märks tydligt på hur hon är mot oss i klassen, det är alltför ofta som vi känner oss som barn på olika sätt. Men ja, den här läraren tycker att jag pratar för lite på lektionerna så varje lektion hoppar hon på mig och vill att jag skall säga något. Detta har för min del istället utvecklats till att från att jag aldrig har haft problem att prata i klassen när jag har haft något att säga, har helt plötsligt fått det. Så nästan varje lektion dyker den här läraren på mig och vill att jag skall säga någonting. Detta har istället gjort att jag hela lektionerna bara sitter och tänker "nu dyker hon snart på mig" istället för att kunna fundera och reflektera över vad som sägs och vad jag kan säga om det. Detta tog jag upp med vår andra lärare i onsdags, men fick ingen förståelse alls. Så ja, Jag får försöka prata med den specifika läraren någon dag...

 

På fredagen valde jag att ännu en gång vara med på distans, bla för att en klasskamrat hade under torsdagen sagt att han hade börjat få hosta. Den här dagen var vi sex stycken på distans, varav personen som hade fått hosta. Men ja, det hade blivit någon miss i kommunikationen någonstans i skolan så flera i klassen kom ju till skolan i fredags, men de flesta valde att stanna hemma av olika anledningar. Strax efter klockan 9 fick vi veta att lektionerna var iställda den dagen då den personen hade testat sig positiv för Covid-19.

 

Så ja, hela den här veckan har vi distans, sedan får vi se hur det blir nästa vecka. Som det ser ut just nu så är det i alla fall en till i klassen som har blivit dålig. Så ja, just nu känner jag mig ganska glad över att jag var hemma både i onsdags och i fredags. Imorgon har det ju gått en vecka och jag har fortfarande inte fått några symtom, så det känns väldigt skönt. Nu hoppas jag bara att vi kommer att fortsätta med distans ett par veckor i alla fall, tills det värsta har lagt sig med smittspridningen.

 

Den här helgen har älsklingen och jag tagit det väldigt lugnt vilket har varit väldigt härligt, och behövligt. Just nu känner jag mig väldigt glad över att jag pluggade en del på lovet, då slapp jag ju göra det i helgen. Eller ja, i förra veckan fick vi en läxa att läsa en hel bok till den 9 februri, men att den skulle tidigareläggas med tanke på distansen. Så i lördags kväll kände jag för första gången på länge för att sätta mig och plugga. Så ja, jag läste några kapitel i den boken då.

Annars har vi i helgen städat här hemma, slängt ut julgranen och varit och storhandlat, så en ganska lugn och skön helg.

 

Inatt har det ju blåst storm här i Göteborg, så mysigt! men samtidigt har jag inte sovit så bra inatt, så jag är glad över att det är en kort skoldag idag. Ni som känner mig vet ju att jag älskar stormar och väder av olika slag, men allra helst skall man ju vara ute på öarna då för att märka av den ordentligt. Så ja, de gångerna som jag har vaknat inatt så har jag följt direktrapporteringar om stormen.

 

Ne, nu börjar snart första lektionen. Nu tar vi nya tag och hoppas på en bättre vecka!

 

//CarroEllen