CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2021

Halloj bloggen!

 

Då har ännu ett år gått. Ett år som gått väldigt fort trots att pandemin har fortsatt.

Jag har ändå gjort en del i år. Hela vårterminen var på heldistans i skolan. Det var med blandade känslor, både skönt och jobbigt. Det jobbigaste var nog att se samma väggar dygnet runt här hemma, samtidigt som det var skönt att kunna greja här hemma på rasterna.

 

En annan jobbig sak under distansstudierna var fasadbytet här hemma, som pågick mellan februari och juni. Det gjorde det riktigt jobbigt att plugga vissa dagar. Värst var det när de tvättade taket och sågade bort den gamla fasaden. De dagarna var jag antingen i skolan eller hos mamma.

 

Bild 1: Under den gamla fasaden visade sig möglig isolering och rykten vi har hört om att dessa hus är fuskbygge blev alltmer tydlig.

Bild 2: Utsikten från mitt sovrum under arbetet.

Bild 3: Äntligen började den nya fasaden komma på plats.

 

 

Under vintern och tidig vår blev det ganska många promenader vid golfbanan för älsklingen och mig. Dels för att vi tycker om att gå där under vintern, men också för att det var ett lägenhetshus som skulle byggas om till fler lägenheter där som vi var intresserade av. Då hade vi kontakt med mäklaren, men tyvärr blev det ingen lägenhet där då vi inte tyckte om planlösningen och priset var för högt.

 

Från en av alla promenader på golfbanan.

 

 

I början av juni var jag äntligen helt klar med mina studier på gymnasienivå på folkhögskolan som jag gick på. Det var verkligen en underbar känsla att veta att jag lyckades!

 

Under sommaren var jag mycket på det nya sommarstället. Där grejade vi för fullt med lite olika saker. Mina två huvuduppgifter där är ju att dokumentera vad vi gör och klippa gräs, så det gjorde jag en del. Jag grejade också en del på stenbryggan och stranden för att det skall bli bättre att bada där. För er nya läsare som inte vet det så köpte min mamma sommaren 2020 en gammal ödegård som hade stått tom i 34 år, så den hjälper jag till att renovera och fixa ordning.

Under en vecka var vi ett gäng där tillsammans med lille Lukas. Det var en väldigt härlig, rolig och trevlig vecka med bra väder, trots att Malin och jag bodde i tält hela veckan.

 

I somras började jag även forska lite om gården. Vi visste en del då det ligger i samma by som det gamla sommarstället, men jag ville veta mer. Jag fick veta en del saker, men får fortsätta med forskningen i sommar.

 

Från när Jesper och jag var själva på landet under en vecka. Då målade jag om en gammal skrinda som vi hade tagit med oss från det gamla sommarstället. Sista kvällen och morgonen låg sjön spegelblank.

 

Det blev en del svampplockning under en helg.

 

Älgarna var ofta och hälsade på. Det var riktigt läskigt över hur orädda de var för oss.

 

 

 

Annars i sommar var älsklingen och jag iväg på lite småutflykter. Vi var på volvomuseét, Aerosem och på "Late night spa" på Arken. Volvomuseét tyckte jag var väldigt intressant, medans Aerosem inte var lika intressant. På Arken hade vi en trevlig och mysig kväll med spa till kl 12 på natten.

 

I augusti började jag på en ny folkhögskola, på en utbildning som jag verkligen hade sett fram emot "Lärarassistent med inriktning specialpedagogik och integration". Där har jag träffat några nya vänner som jag hoppas kunna fortsätta hålla kontakten med när vi har gått ut. Under hösten var det dags för den första praktikperioden. Den praktiken var de två första veckorna ganksa röriga då läraren som jag gick med hade mycket utvecklingssamtal. Men de två sista veckorna var superintressanta och lärorika. Så ja, när praktiken var över ville jag bara tillbaka, jag ville inte alls plugga.

 

I slutet av november och i början av december snöade det en hel del i Göteborg, vilket var väldigt mysigt. Den  veckan som det snöade som mest var jag dessutom hemma då jag var förkyld, så jag slapp köra den långa vägen till skolan, vilket jag var glad över. En av dagarna var det sådant kraftigt snöfall som man bara ser på film, sagolikt. Det var supermysigt och vackert.

 

I mitten av december var Malin, Jesper och jag på Arken och åt brunch. Det var trevligt och mysigt med massor av god mat.

 

Så ja, för att sammanfatta detta året kort så var det heldistans med skolan hela vårterminen, jag blev klar med studierna på den skolan och det var en tuff period när det byttes fasad på huset här hemma.

Sommaren tillbringade jag mest tid i husvagn på landet där jag grejade en hel del. Det blev även en del småutflykter till lite olika ställen, både i Göteborg, Dalsland och Värmland.

 

Nu ser jag fram emot ett nytt år med nya möjligheter. Till sommaren har vi förhoppningsvis i alla fall golv och tak i vardagsrummet på landet. Ett vardagsrum med en riktig soffa saknade vi där i somras.

Sedan hoppas jag, om jag har tur, att jag har ett jobb till hösten. Och  vem vet, kanske hittar Jesper och jag en ny bostad under 2022.

 

Gott nytt år alla bloggläsare!

//CarroEllen