CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Fjärde advent

Halloj bloggen!

 

Fjärde advent, var tog december månad vägen?!

 

Jag har haft ytterligare en vecka med fullt upp i skolan. Det är verkligen fullt av uppgifter in i det sista. Men ja, nu är det bara tre dagar kvar sedan är det äntligen jullov!

 

I torsdags hade vi för ovanlighetens skull en väldigt härlig dag i skolan. Den här skolan har varje år en julrevy där varje klass får göra ett eget litet inslag, men med tanke på corona så har vi istället fått spela in våra klipp som sedan kommer visaas i klassrummen. Den största delen i vårat klipp spelade vi in i torsdags. Hela klassen stod då i aulan och sjöng "Tänd ett ljus" samtidigt som vi gjorde teckenspråksrörelser till varje refräng. Det var väldigt roligt och blev superbra. Så i fredags var allt färdigredigerat så då fick vi se hur hela vårat klipp blev, superroligt! 

 

På fredagar slutar vi lite tidigare, så under eftermiddagen satt jag och pluggade en del här hemma. Samtidigt som jag pluggade så bakade älsklingen ett pepparkakshus. Förra året blev det ju det nya sommarstället, i år blev det en fyr som blev superfin. Bild kommer längre ner.

 

Även igår pluggade jag en del, har en del att läsa till på tisdag. Sedan tvättade och städade jag också och älsklingen bakade en del till jul. Det blev hallongrottor och mjuk pepparkaka, så nu skall jag bara baka snickerskakor på torsdag.

 

Idag hade jag bestämt mig för att ha en pluggfri dag, mitt huvud klarar inte av att sitta och plugga precis varje dag. Så ja, imorse var vi och storhandlade. Sedan har jag också slagit in de sista julklapparna, så skönt att äntligen ha fått gjort det. Vi var även iväg och köpte julgran, så den skall vi pynta någon dag.

 

Nu är det bara tre skoldagar kvar, eller på onsdag är det bara avslutning under förmiddagen. Sedan är det lov i 2,5 vecka, så efterlängtat och behövligt! Under lovet blir det till att plugga lite ändå, men jag känner just nu att jag verkligen bara behöver vara ledig.

 

 

Årets pepparkakshus och adventsljusstaken

 

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

När fjärde ljuset brinner,

vi hämtar julegran

och alla barnen räknar

dan före dan före dopparedan

 

 

//CarroEllen