CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tredje advent

Halloj bloggen!

 

Måndag morgon, veckan började med att jag inte hade någon lust alls att åka till skolan, jag ville vara med på distans. Samtidigt hade jag en känsla av att det skulle bli en lite konstig dag. Den känslan bekräftades när det visade sig att bilen inte startade. Efter att ha testat några gånger så ringde jag bärgaren som skulle komma ungefär en timme senare.

Efter 1,5 timme, strax efter kl 9 (jag började skolan 9:20) så kom äntligen bärgaren. Han var ganska säker på att det var batteriet som krånglade (det var 10 minusgrader ute). Efter att ha försökt koppla in en startbooster några gånge utan resultat, så började jag tänka att det kanske skulle bli verkstad ändå. Efter att bärgaren hade testat lite olika saker så startade bilen tillslut. Det visade sig då att det var ett fel som han aldrig tidigare hade stött på, startmotorn hade frusit.

Så ja, den dagen kom jag 1,5 timme för sent till skolan.

 

Resten av veckan har det varit fullt upp med skolan. Under tre dagar har jag åkt hemifån kl 6:30 och varit hemma igen kl 18:30. Så ja, det har varit en riktigt tuff vecka.

Utöver ett stort arbete som skall presenteras på tisdag, så har det varit många andra uppgifter också. Nu längtar jag bara till jullovet, och hoppas att mitt huvud håller tills dess.

Utöver det stora arbetet till på tisdag, så har vi en del att läsa, både i psykologin och sociologin. Vi skall även spela in en jullåt, Tänd ett ljus, där vi skall lära oss refrängen på teckenspråk till skolans julrevy.

 

Anledningen till att jag valde att gå på folkhögskola igen, och inte på universitetet var för gemenskapen och för att jag har hört att det inte är så himla högt tempo. Men på den här skolan stämde inte det alls. Nu längtar jag bara till sommaren då jag är klar på den skolan!

 

I fredags var jag hemma lite tidigare. Min tanke då var att jag skulle sätta mig och läsa och anteckna de 31 sidor i psykologin som är till på måndag. När jag hade läst 10 sidor kändes det som att mitt huvud skulle sprängas, ingenting gick in, jag var så trött.

Istället började jag greja med saker som behövde göras här hemma, bla. slå in några julklappar och göra julkort. Men det sista av julkorten hjälpte älsklingen mig med, då jag var så enormt trött och inte orkade göra någonting. Jag verkligen HATAR sådana här perioder när det är så mycket att göra i skolan!

 

Igår eftermiddag kom Malin hit. Vi hade en trevlig kväll med god mat, fisksoppa och sedan bärpaj till efterrätt. Vi sjöng även en hel del singstar, och bytte julklappar. Jag fick en superhärlig tröja. Så vi hade en riktigt härlig kväll, fri från plugg.

Idag skall vi till Arken på brunch vilket skall bli väldigt mysigt och trevligt.

 

När första ljuset brinner står julens dörr på glänt

och alla är så glada att fira få advent

 

När andra ljuset brinner är snart lucia här

Hon bjuder oss på kaffe

och bud om julen bär

 

När tredje ljuset brinner

vi juleklappar syr

och vi bakar kakor

och har ett fasligt styr

 

//CarroEllen