CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 6/11

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart detta höstlovet över. Jag har egentligen inte gjort så mycket, läst "Lärarassistentens handbok" en gång till, något som jag redan innan hade bestämt mig för att göra under lovet.

 

Förra lördagen kom Malin hit och stannade till söndagen. Vi tog oss en tur nere på torget, kollade på lite kläder och sådant. Under kvällen gjorde vi tacos och senare satte vi oss och sjöng "Singstar", något som vi gjorde väldigt mycket förr, så det var ganska många år sedan sist. Så ja, vi hade en riktigt trevlig och härlig kväll.

 

I torsdags var en klasskamrat och jag ute på en promenad vilket var väldigt trevligt och mysigt. Vi började i ett naturreservat i Säve, Göddered-Hakered, men det var väldigt blött där så när det var dags för fika så åkte vi ner till Ragnhildsholmens bogruin istället. Den dagen var det helt fantastiskt väder, mestadels sol och helt vindstilla. Så ja, vi satt vid ruinen och fikade och bara patade ett bra tag vilket var väldigt härligt och trevligt. Tack för en trevlig dag!

 

På måndag är det åter dags för praktik igen. Nu har jag ju varit ute på praktik en vecka vilket har varit både rörigt och stressigt, men samtidigt väldigt roligt. Så nu har jag tre veckor kvar där innan det är dags för skola igen. Den skolan som jag är på ligger bara tio minuters promenad här hemifrån, vilket är väldigt härligt.

 

Det känns ganska konstigt att säga att hela höstterminen snart har gått, vart har tiden tagit vägen? När vi kommer tillbaka till skolan igen om tre veckor så är det bara drygt tre veckor kvar innan vi går på jullov, helt galet! Det känns ändå väldigt skönt att vi har en praktikperiod till under våren, för jag känner mig absolut inte redo än att gå ut och jobba.

 

Ja nu är det bara typ 1,5 månad kvar till julafton, så nu har jag börjat kolla lite på julklappar. Jag vet redan nu vad jag skall ge några personer, jag behöver bara fixa/beställa det också. Ni som känner både Jesper och mig väl vet säkert att vi brukar vara tidigt ute med att köpa julklappar, bara för att slippa all stress senare tillsammans med alla andra. I år skall vi däremot inte ha julen här hemma, vilket jag tycker känns ganska skönt. Detta då jag inte slutar skolan förrän den 22 december, och att jag då slipper stressa med massa saker här hemma. Annars tycker ju vi att det är väldigt roligt att ha julen här hemma, att fixa allt inför den. Men om ett par år så kanske det blir en jul på sommarstället ute i skogen istället, om vi har något kök då vill säga. Hoppas och längtar verkligen till den dagen då vi kan ha julen däruppe, det hade varit så himla mysigt!

 

Ikväll kommer Malin hit igen vilket skall bli väldigt roligt och trevligt. Vi skall laga lite god mat, potatis och rotfrukter i ugn, lax och med två olika pesto till, mums! Sedan skall vi åter igen sjunga lite Singstar. Ibland är det ju superoligt göra saker som man gjorde mycket förr, nostalgikick!

 

Avslutar här med en bild från torsdagens promenad i Säve med utsikt över Kungälv:

 

 

Ha en fortsatt bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen