CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 24/10

Halloj bloggen!

 

Sittter nu hemma och bara tar det lugnt.

De senaste två månaderna har det verkligen gått i ett. Det har varit väldigt mycket i skolan, mycket hemuppgifter vilket har gjort att jag typ inte har hunnit med någonting annat alls.

 

Men ja, trots att vi har haft mycket uppgifter så fick vår klass vara med på "skapandeveckan" för ett par veckor sedan. Jag fick då vara med i gruppen "Njut och gjut i betong". Det var väldigt roligt att testa på något som jag aldrig har gjort tidigare. Jag fick gjort en hel del grejer, mestadels julsaker så som tomtar och lite andra småsaker, även en del julklappar. Så ja, det är säkert något som vi kommer kunna göra på landet till sommaren, så roligt. Bild kommer längre ner.

 

Hittills den här månaden har vi haft ett födelsedagskalas för älsklingen och mig. Sedan kom även mamma förbi på middag på min födelsedag, vilket var väldigt trevligt. Så ja, det har blivit en del bakande vilket är väldigt roligt. Till kalaset blev det en tryffeltoppad kladdkaka, recept hittar ni här (klick). Till min födelsedag fick jag egengjorda chokladcroissanter till frukost, mums! och till kvällen blev det en vanlig kladdkaka, recept hittar ni här, och till älsklingens födelsedag igår blev det en tårta som jag brukar göra till honom, en Nutellatårta, recept hittar ni här

 

Imorgon är det äntligen dags för praktik, vilket skall bli superroligt. Jag har turen att jag har fått en plats på den skolan som jag ville vara på från första början, vilket känns väldigt roligt. Så under fyra veckor kommer jag kunna promenera till praktiken, så härligt. Det känns också härligt att få slippa skolan i några veckor, inte behöva köra så långt varje dag, och även slippa alla uppgifter. Vi har fått ett par praktikuppgifter, men det är inte alls lika jobbiga uppgifter som tidigare. Vi skall bland annat skriva dagbok för varje dag, något som jag hade tänkt att göra ändå. 

 

Var tar tiden vägen egentligen?! Sedan jag började skolan igen har tiden bara flugit iväg. När vi kommer tillbaka till skolan från praktiken så är det bara tre veckor tills det är jullov och hela höstterminen har gått, helt galet!

 

Den här helgen är första helgen på länge som jag inte har pluggat någonting, så härligt! Igår fyllde ju Jesper år och tanken var att vi skulle ätit brunch på Arken. Tyvärr blev inte det av då det var fullbokat, så det får vi ta lite längre fram. Istället blev det några timmar på Backaplan där vi fick köpt lite småsaker. Under kvällen lagade vi god mat och spelade Bingolotto, så mysigt!

 

Den tryffeltoppade kladdkakan som vi dekorerade med ett rosa dekorationspulver och några av sakerna som jag gjorde på skapandeveckan.

 

Ha en riktigt bra söndagskväll alla bloggläsare!

//CarroEllen