CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Lördag 2/10

Halloj bloggen!

 

Vad hände med september månad? Den bara försvann.

 

Den senaste tiden har det varit väldigt mycket i skolan, vilket tyvärr har gjort att jag inte har haft någon ork alls till att sitta vid datorn mer än för skolarbete. Jag sitter och pluggar varje helg, men försöker ha i alla fall en dag ledigt, men det har gått sådär. Nu när det är mörkare ute har det också blivit alltmer påtagligt att det är långt att köra varje dag. Fram till igår har det dessutom varit två stora vägarbeten som jag har åkt igenom, men igår skulle i alla fall ett av de vara klart. Så ja, det tar någonstans mellan 70 - 90 minuter att köra en väg, så de få dagarna som vi har självstudier hemma så är jag nöjd. Samtidigt tänker jag hela tiden på att det bara är under ett läsår, minus flera veckor för praktik och lov, så det är bara att bita ihop.

 

Igår morse skulle jag plocka upp en klasskamrat på vägen då vi skulle vara i skolan tidigare än vanligt för att fixa för aktivitetsdagen som vi skulle ha hand om. Den körningen var nog den värsta jag någonsin har gjort. En del av vägen som jag kör är landsväg utan gatubelysning, och med många möten. Regnet stod som spön i backen, det var mörkt och mycket vatten på vägen. Så ja, det var väldigt dålig sikt och jag fick köra betydligt långsammare än vanligt, men vi kom i alla fall fram till skolan i tid.

 

När det gäller aktivitetsdagen så har det varit en del upp och ner med planeringen inför den, men den blev väldigt lyckad, och rolig. Tanken var att vi skulle varit ute, men eftersom regnet stod som spön i backen hela dagen så fick det bli inomhus. Jag hade tillsammans med en annan klasskamrat hand om en övning som heter "Magisk kvadrat". Man skulle kunna säga att den är lite som sudoku. Den blev väldigt lyckad och de flesta tyckte att övningen var rolig och bra.

 

Igår när jag kom hem efter den dagen så var jag så trött så jag fastnade i soffan framför tv:n i flera timmar innan jag började plugga lite. Till nästa vecka har vi fem kapitel i lite olika böcker som vi skall läsa. Vi har även fått ett kompendium på 12 sidor som också skall läsas. Sedan skall vi också kolla på två avsnitt på 45 minuter vardera ur en dokumentär. Till de flesta uppgifter skall vi även skriva reflektioner. Så ja, det är en aning för mycket att göra just nu...

 

Nu kom älsklingen hem efter att ha varit och handlat lunch, så dags att äta!

 

//CarroEllen