CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Första veckan på nya utbildningen

Halloj bloggen!

 

Ja då var första skolveckan över och ja, det har varit väldigt roligt och trevligt, men jag har varit så himla trött när jag har kommit hem på eftermiddagarna. Det har varit mycket information och många lära-känna-lekar, samtidigt som jag inte är van vid att vara med så mycket folk längre. Jag har ju liksom suttit hemma och pluggat mer än en hel termin, så det kommer nog ta ett tag innan jag vänjer mig vid att träffa mycket folk igen. Men jag är glad över att skolan ordnade så att alla fick ett covid-snabbtest direkt under måndagen, för att slippa smittspridning direkt under starten. 

 

Den här veckan har vi gjort lite olika saker. Under måndagen och tisdagen var det mest bara information.

Under onsdagen var vi ute och vandrade på Bredfjället  och till en sjö som ligger ovanför skolan. Det var väldigt härligt och trevligt. När vi kom fram till sjön fick vi några samarbetsövningar. Två av de var lättare medans en av de var lite svårare, men det var roligt ändå.

Igår gick vi igenom olika funktioner i Google som vi kommer använda oss av. Under eftermiddagen fick vi göra klart ett litet grupparbete som vi började på tidigare i veckan. Vi skulle komma på tre olika lekar/tävlingar/övningar som vi skulle börja göra med klassen idag. Den gruppen som jag var med i hade en tävling där fyra lag tävlade om att bygga det högsta sandslottet. Sedan var det några andra lekar också som de andra grupperna hade hand om. Det var bla den gamla leken "Under hökens vingar" som jag lekte mycket på låg/mellanstadiet ute på Hälsö, så den var väldigt rolig att leka igen. Sedan var det även en annan lek som jag inte riktigt kommer ihåg vad vi kallade den för på Hälsö men något i form med "Mördarleken", även den var rolig. Så ja, trots att det blåste halv storm och regnade nästan hela tiden så fick vi en väldigt rolig förmiddag.

 

Så ja, jag har haft en bra förstavecka på lärarassistentutbildningen, eller lass som lärarna kallar den. Nästa vecka blir det också introduktion, fast jag tror att vi skall få lite mer info om vilka ämnen vi skall läsa, så det skall bli roligt att höra.

 

Detta är ju faktiskt första gången någonsin som jag är beroende av bil, det trodde jag aldrig att jag skulle behöva vara. Men ja, det tar lite mer än en timme varje väg, men jag vänjer mig väl så småningom. Det är ändå ganska skönt att det är samma väg som jag har kört flera gånger i sommar, men jag tycker fortfarande inte om att köra motorväg, det är ju så himla mycket lastbilar där. Men jag vänjer mig väl vid det också.

 

Ne, nu skall jag upp och greja lite.

Ha en bra helg alla bloggläsare!

//CarroEllen