CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sommarlovet slut

Halloj bloggen!

 

Ja då var detta sommarlovet snart över, imorgon börjar jag på en ny skola. Det är lite nervöst, men skall samtidigt bli så härligt att komma igång igen, och roligt att läsa något helt nytt. Första veckan skall vi göra lite olika saker, bla ut och vandra en dag vilket skall bli väldigt roligt. Så ja, vi får se hur detta blir. Jag skall ju läsa till "Lärarassistent" och det verkar vara ganska blandade meningar om huruvida det är lätt att få jobb eller inte efter utbildningen, så vi får väl se. Men vi har två praktikperioder, så min tanke är att jag skall försöka vara på tre olika skolor. Jag vet redan nu två stycken som jag skall kolla med i alla fall, så får vi se. Om någon av er läsare vet någon bra och trevlig grundskola med lågstadie runtom Göteborg så får ni gärna hojta till.

 

Jag vet inte riktigt vad jag skall säga om detta sommarlovet, det har gått väldigt fort. Men ja, jag har ändå gjort mycket vilket är väldigt härligt. Sedan var jag ju även sjuk i nästan två veckor och då var jag ju bara hemma. Trots att det har gått väldigt fort så känner jag mig ändå nöjd med denna sommaren.

Jag är så glad över att vi har hunnit så långt på sommarstället som vi faktiskt har gjort. Det känns helt galet att säga att vi bara har haft det i drygt ett år. Jag har ju varit där ganska mycket också så det är väl det som gör att det känns som att vi har haft det längre. Nästa steg nu är att få ordning på golv och tak i vardagsrummet. Så till nästa sommar kommer vi förhoppningsvis att ha ett färdigt vardagsrum också, så härligt.

 

I måndags åkte jag upp till sommarstället själv, mamma var redan där. Jag var där i några dagar och plockade en del svamp vilket var väldigt roligt. Vi var även i Årjäng och Töcksfors en dag för att köpa lite saker. Under två kvällar hade vi en älgtjur som gick runt ute på åkern. Det är ganska sällan som vi har sett just tjurar de senaste åren, så det var roligt, den kollade på oss men höll sig på behörigt avstånd.

Vi fick även monterat ner trappan till övervåningen, så nu kan vi även göra klart resten av hallen.

 

Här kommer lite bilder från sommarstället tidigare i veckan:

 

Bild 1: En härlig soluppgång

Bild 2: Så härligt när gräset är slaget och vi även har fått klippt mer runt ladugården.

Bild 3: Den lilla älgtjuren på åkern.

 

 

Bild 1: En del av alla kantareller vi plockade.

Bild 2: Fina blommor utanför utedasset.

 

 

Trappan rivs ner.

 

Så ja, nu är sommaren över men jag kommer åka upp till sommarstället i alla fall en gång till i höst för att plocka mer svamp, jag längtar redan. 

 

Hoppas att ni också har haft en bra sommar.

//CarroEllen