CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

En vecka på landet

Halloj bloggen!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lugnt. I lördags började jag bli förkyld, sedan har det suttit i hela veckan, så jag känner mig ganska seg.

 

Förra veckan var vi ett gäng på sommarstället. Lille Lukas var med, så det var fullt ös hela tiden, men vi fick ändå turas om att ta hand om honom så vi allihopa kunde greja med lite olika saker emellanåt. Det blev mycket trädgårdsarbete av olika slag, även en del fix på badstranden.

 

Någon dag innan vi åkte till sommarstället så hade jag gjort ett inlägg i en av Facebookgrupperna som finns däruppe. Jag efterfrågade då historia om vårt torp då jag tycker att sådant är väldigt intressant. Det var flera personer som taggade andra i det, men det var bara en person som hörde av sig, en gammal granne till oss från Brevika. Så i tisdags tror jag det var så åkte Malin och jag till henne för att få veta lite mer historia om Ardera som torpet heter. Det var trevligt och väldigt intressant att få höra vad som faktiskt hände där, och varför det såg ut som att ägaren bara hade lämnat hemmet för att aldrig komma tillbaka, för det var ju precis så det såg ut när vi gick in genom den dörren första gången förra sommaren. Trots att huset har en ganska tragisk historia så var det ändå väldigt intressant.

 

Under onsdagen åkte mamma och hennes kompis iväg till Årjäng för att slänga skräp och handla lite, så då fick Malin och jag ta hand om Lukas. Lukas blev ganska arg när de åkte iväg, men när han hade varit arg en liten stund så lyckades jag få honom tyst genom att fråga honom om vi skulle gå och kolla på traktorn. Då blev han tyst direkt och ville komma upp. Ja, man får ju ha sina knep för att få en 2,5 åring tyst ibland. Vi gick och kollade på flera traktorer och båtar, även på hönor som grannen har, vilket han tyckte var superroligt. Han visade att han ville hålla i hönorna, men vi fick förklara för honom att det inte gick, han är så söt!

 

En av dagarna tog Malin och jag oss en svamppromenad, men tyvärr var den mesta svampen alldeles för liten fortfarande, så vi kom istället hem med en del smultron, som Lukas älskade.

 

I lördags åkte vi på loppis på andra sidan sjön vilket var väldigt trevligt. Däremot var jag nog den enda som inte köpte något, men det var trevligt ändå. På hemvägen åkte vi och hämtade vatten i en källa i skogen, så mysigt!

 

Så ja, vi hade en härlig och trevlig vecka, men den gick alldeles för fort. Men det var ändå skönt att komma hem till sin egna säng i söndags, Malin och jag sov i tält hela veckan nämligen, och då sover i alla fall inte jag superbra.

 

Här kommer lite bilder från veckan:

 

Bild 1: Älgen gick över åkern

Bild 2: Skatter som låg nedgrävda på tomten.

 

 

Bild 1: Solnedgång från vår brygga

Bild 2: Det gamla förfallna torpet som jag tittar till vissa år.

Bild 3: Från promenaden med Lukas under onsdagen.

 

//CarroEllen