CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Valborgsmässoafton

Halloj bloggen!

Då var det redan valborgsmässoafton, och första maj imorgon, vad hände med april månad!?

 

De senaste veckorna har jag haft mycket i skolan, samtidigt som jag har varit väldigt trött i ögonen. Jag sitter ju vid datorn hela dagarna vilket gör att jag tyvärr inte orkar sitta här så mycket mer efter att jag har slutat för dagen. Vi har fått veta att distansundervisningen är förlängd till den 31 maj, så om vi har tur så kan vi komma tillbaka till skolan sista veckan innan vi slutar.

 

Ja, i juni har jag redan pluggat i två hela år, och jag kommer då vara helt klar med gymnasiebetygen, så härligt! Som en kompis i skolan sa till mig för några veckor sedan "Carro, vi tar ju faktiskt studenten, vi borde göra något roligt då". Tyvärr tror jag inte att det blir så mycket av det just på grund av pandemin, men vi får se lite. För min del känns det faktiskt inte så stort, eller jo det känns stort på ett sätt, men inte så att jag tex. vill hyra en bil och åka runt, det gjorde ju jag redan när jag slutade nian. Sedan hade jag ju fest här hemma när jag tog studenten 2010. Men något kommer jag ju i alla fall göra, fast det kanske bara blir något sådant enkelt som att Jesper och jag fixar en god middag här hemma, vi får se lite vad som händer.

 

De senaste veckorna har jag både varit på informationsträff för en utbildning, men även varit på två intervjuer online. Jag har bara sökt två utbildningar då det endast var de två jag fastnade för som låg i närheten av Göteborg. Det fanns många i Stockholmsområdet, men det är ju lite för långt att åka. Men ja, båda intervjuerna har gått bra, men jag har en av de utbildningarna som jag är mer intresserad av än den andra, så vi får se om jag kommer in. De skulle höra av sig någon gång i maj, så vi får väl bara vänta och se. Båda utbildningarna är YH-utbildningar till Lärarassistent, sedan finns det olika inriktningar. Den jag helst vill gå är med inriktning "Specialpedagogik och integration".

 

Äntligen börjar vi se ett slut på fasadbytet här hemma. För ett par veckor sedan sa byggarbetarna att det skulle vara klart om 5-6 veckor, och då skulle även ställningen vara nedtagen. Så nu är det väl bara några veckor kvar, de har börjat sätta upp plattorna nu, så nu känner man verkligen att det börjar närma sig slutet. De tog även bort plasten från huset för ett par veckor sedan tror jag det är, så nu ser vi äntligen ut igen, så härligt!

 

Igår åkte Jesper och jag till verkstaden med bilen, det var äntligen dags att laga felet som vi har gått med hela hösten och vintern, värmen till bakrutan och backspeglarna som inte fungerat ordentligt när det har varit kallt ute. Så nu skall äntligen det felet vara lagat, men om det verkligen är det märker vi troligtvis först till hösten när det är kallare ute igen. Vi fick även bytt till sommardäck, så härligt att fått gjort det nu också. Nu skall bara bilen städas och tvättas så är den fin sedan.

Efter verkstadsbesöket igår åkte vi en sväng till Backaplan då vi hade lite småsaker vi behövde köpa. Sedan tog vi även en sväng förbi Blomsterlandet för att köpa lite blommor att ha här hemma. Tyvärr kan vi ju inte köpa något än och ställa utanför, det får vi vänta med tills ställningen är borta, men det blev två nya och fina orkideér.

 

Efter att jag hade slutat idag så har jag tvättat och grejat lite här hemma. Jag har även lagt kamben på kokning, så ikväll blir det egengrillade kamben med potatissallad, mums! Receptet hittar ni här (klick)

 

Hoppas att ni får en trevlig valborg.

//CarroEllen