CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Söndag 28/2

Godkväll bloggen!

 

Ja då har ännu en vecka gått, och ännu en månad, imorgon är det första mars, shit vad fort februari gick.

 

I måndags hade jag möte med studievägledaren igen. Vi kom fram till att jag skall söka till två av de kurserna som jag har hittat. Den tredje skall jag maila skolan och fråga om man behöver specifikt någon av de två kurserna som det stod, eller om det går bra med något liknande, eller bara erfarenhet. Så nu väntar jag bara på att mina nya glasögon skall komma, då slipper jag förhoppningsvis vara så trött i ögonen när jag sitter vid datorn, så jag klarar av att sätta mig och skriva personligt brev som man skulle skicka med i ansökan till skolorna.

 

I måndags fick vi på skolan veta att vi kommer att fortsätta på distans till den 14 april. Så ja, det blir till att plugga hemifrån ett tag till, eller jag kommer börja åka iväg på dagarna nu till veckan. Denna veckan har byggarbetarna nämligen byggt klart ställningen runt huset, och det har låtit en hel del, men jag har ändå klarat av att sitta hemma och plugga. De hjälpte oss att ta ner en stor spegel som vi hade några meter upp i trappan, och då passade jag på att fråga de lite hur det kommer att se ut de kommande dagarna. I veckan som kommer lät det som att de skulle börja med att tvätta taket, något som skulle ta två dagar, och det skulle låta en del. Så ja, jag får åka iväg i veckan som kommer för att plugga. Men ja, det kommer nog ändå bli skönt att komma hemifrån lite igen.

 

Igår storstädade vi här hemma. Sedan satt jag och löste korsord i flera timmar, älsklingen erbjöd sig att gå ner till Maxi för att köpa en tidning till mig, trots att jag sa att han inte behövde, så snäll!

Idag har mamma varit här en sväng. Vi tog en sväng nere på torget, till de två klädbutikerna som vi har här. Det var nästan inget folk alls där så det var väldigt härligt. Jag provade massor av kläder, men fick köpt två par byxor som jag behövde. Tidigare i veckan fick jag hem ett par skor också som jag hade beställt. Jag vågar ju aldrig beställa varken skor eller kläder, jag behöver alltid prova innan. Men dessa var jag ganska säker på att de skulle passa, och jag hade kollat på de länge. Så nu har jag både nya skor och byxor, så härligt, och behövligt.

Efter den lilla shoppingrundan så hjälpte mamma mig att plantera om växter här hemma. Jag har haft två stora kaktusar här hemma ett bra tag nu, men nu kände jag att det räckte med en. Så den ena tog vi flera skott ifrån och satte i små gamla majsburkar. Så de har jag tänkt försöka sälja. Jag vet ju att just den kaktusen (High chaparall) har varit väldigt populär ett tag nu, så jag hoppas att jag kommer få sålt dem. Om någon av er är intresserade så hör av er, jag tänkte mig 30 kr/styck.

 

Ikväll blir det till att räkna lite matte, och packa inför imorgon. Jag kommer ju behöva ha med mig både dator, mattebok och ett gäng papper, men skönt att jag har bil ändå, då behöver jag ju inte släpa på det så långt.

 

De nya skorna och skotten fån kaktusen.

 

//CarroEllen