CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Sportlovet slut

Halloj bloggen!

 

Ja då var snart årets sportlov över, och troligtvis mitt sista sådant också. Jag kan ju inte direkt påstå att jag för några år sedan trodde att jag skulle få ha lyxen att ha lov när jag är 30 år, sådan lyx verkligen!

 

Den här veckan har jag varit ganska trött och seg, så jag har bara varit hemma och grejat och tagit det lugnt.

I måndags var jag hos optikern för synundersökning, så jag fick äntligen beställt nya glasögon, något jag har dragit mig för i nästan ett års tid.

Sedan har jag suttit och kollat på en dyster, men spännande och intressant serie, "Vargen kommer". Det är en dansk serie som gick på den danska filmfestivalen förstod jag det som. Den handlar hon en familj med två barn där dottern skriver en uppsats i skolan om en vanlig kväll hos den familjen. Hon skriver om hur hennes styvpappa är våldsam i hemmet. Flickans lärare anmäler det till kommunen, och barnen blir omhändertagna. Sedan får man följa familjen på olika sätt genom den processen. Som sagt var, den var hemsk och gripande, men ändå spännande och intressant. Den finns på svt-play.

 

I förra veckan var jag och lämnade in bilen för tredje gången för samma fel, värmen till bakrutan och backspeglarna som inte fungerat ordentligt. Efter att jag hade lämnat in den för andra gången så sa de att de hade hittat felet, så de skulle bara beställa den delen. Veckan därpå var jag där igen (förra veckan), då för att de skulle byta det som de sagt var fel på. När de ringde mig under eftermiddagen så visade det sig att det inte var den saken som de trodde, men att de nu hade hittat det riktiga felet. Då skulle de beställa instrumentet som det var fel på, för att sedan ringa mig igen när jag kunde komma in med bilen igen. Så hela den här veckan har jag suttit och väntat på att de skulle ringa, men det har de inte gjort. Så ja, jag ringde de i fredags för att fråga om de hade fått in det instrumentet, vilket de inte hade. Så ja, nu hoppas jag att de hör av sig nästa vecka, så jag en gång för alla faktiskt får ordning på värmen till bakrutan och backspeglarna, även om jag kanske inte kommer att behöva den så mycket mer på ett tag... Så tröttsamt att behöva lämna in bilen såpass många gånger för samma fel, så vi får väl hoppas att det blir fjärde gången gillt nu då...

 

Jag har också suttit och letat efter utbildningar i veckan, just för lärarassistent. Jag har hittat tre stycken, varav en av de behövde man någon enstaka kurs inom antingen "pedagogiskt ledarskap" eller "ledarskap och organisation", så antagligen kommer jag inte in på den, så vi får hoppas på någon av de andra istället. Jag skall ha möte med studievägledaren imorgon igen, så får vi se om hon har hittat någon mer också. Sedan skall jag börja söka utbildningar så snart som möjligt.

 

I veckan fick jag äntligen se en bild på hur den nybyggda verandan ser ut på sommarstället. Den var superfin verkligen. Nu längtar jag verkligen ditupp igen, men det får bli lite varmare innan det går att sova i husvagnen igen. Vill ni se den bilden så är det bara att höra av sig till mig.

 

Det senaste året har ju både älsklingen och jag jobbat och pluggat mycket hemifrån, vilket då har gjort att vi har varit hemma riktigt mycket. Jag har egentligen inga problem med att vara hemma en hel del, men det senaste har jag känt att det har blivit för mycket att gå mellan samma väggar hela dagarna. Så ja, under ett tag nu har jag funderat lite över att det hade varit roligt att testa på att bo någon annanstans, lite mer ut på landet, bara för ett halvår eller något sådant. Samtidigt känner jag att det är fel tid att göra det just nu, med tanke på pandemin. Det blir ju svårare att lära känna nytt folk nu. Sedan är det flera andra saker som stoppar oss just nu också. Bland annat lägenheten vi har idag, det är lite tufft att ha två lägenheter samtidigt, då hade vi i så fall behövt ha en bostadsrätt här nere som vi hade kunnat hyra ut, men det har vi ju inte idag. Så ja, vi får fortsätta leta efter en bostadsrätt i Göteborg istället. Vem vet, kanske att vi kommer ha något eget litet sommarboende på gården i Dalsland om några år, då hade vi kunnat vara där under en längre tid. Man vet ju aldrig, och det skadar ju aldrig att drömma i alla fall.

 

I veckan kom det ganska mycket snö här, snö som faktiskt låg kvar ett tag. Nu är det däremot nästan helt borta, vilket jag faktiskt tycker är ganska skönt. Jag älskar ju vintern med snö, men nu känner även jag att det är dags för vår.

 

I fredags började byggarbetarna bygga ställning runt vårat hus, vilket lät en hel del. Så i veckan kommer jag troligtvis behöva åka hemifrån på dagarna för att kunna plugga i lugn och ro. Nu börjar en jobbig tid med fasadbyte. De kommer fortsätta med bygget av ställningen i veckan, sedan får vi se om de tvättar taket först, eller borrar bort fasaden, inget jag ser fram emot...

 

Här kommer en bild som jag tog tidigare i veckan, soluppgången över det gamla flygtornet:

 

 

 

Ne, nu är det nog dags att börja med middagen. Ikväll blir det stora köttbullar i svampsås, mums!

 

//CarroEllen