CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Tisdag 5/1

Halloj bloggen!

 

God fortsättning!

 

Sitter nu hemma och bara tar det lite lugnt efter att ha räknat lite matte. Det är förvånadsvärt hur snabbt man kan glömma matten. Trots att det bara är två veckor sedan jag räknade senast så har jag redan glömt en del av det som jag höll på med innan lovet, så tröttsamt!

 

Nyårsafton blev en lugn dag för oss. Under kvällen lagade vi trerätters middag och spelade bingolotto. Till förrätt blev det ugnsgratinerade sparris med parmesanost, till huvudrätt blev det egengjorda kålrot- och morotspommesfrites med stekt lax, vitlöksfräst spenat och en egengjord kall örtsås. Till efterrätt blev det chokladfondant med hallonsorbet, supergott!

 

Annars har vi inte gjort så mycket dessa dagarna, mest bara tagit det lugnt och varit ute på några promenader. Nu har det ju blivit kallare ute, och de säger att det skall komma snö imorgon, återstår väl att se. Däremot kom faktiskt de första snöflingorna här idag. Det har ju kommit lite i Göteborg tidigare, men inget alls här ute närmare havet, så det var lite mysigt ändå. Nu hoppas vi att snön även kommer hit ut imorgon och på torsdag, hade varit så himla mysigt.

 

Nu har jag knappt en vecka kvar av jullovet, skall faktiskt bli skönt att börja igen, man gör ju så lite saker nu när man bara går hemma. Så ja, trots att vi börjar på distans på måndag skall det ändå bli härligt att ha något att göra på dagarna.

 

Här kommer lite bilder:

 

Middagen på nyårsafton.

 

 

 

Sedan i höstas har vi haft talgbollar på balkongen. Så mysigt att sitta och kolla på småfåglarna som kommer dit för att äta. Utöver dessa fåglarna har vi  även några små bruna fåglar och även en liten Rödhake som kommer ibland också, men vi har tyvärr inte lyckats få något bra kort på de än.

 

 

//CarroEllen