CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2020 del 2

Del 1 hittar ni här (klick).

 

I juni hämtade vi vår nya bil, dagen innan midsommarafton, så vår första tur med den blev till Saltholmen då vi skulle ut till Jespers föräldrar för att fira midsommar. Jag minns den känslan jag hade när vi för första gången slapp åka buss den vägen, vi kunde ta vår egna bil, det var underbart!

Bara någon vecka efter att vi hade hämtat bilen så gick den första långturen med bilen till Brevika. Då var det Malin och jag som åkte dit. Vi åkte hemifrån vid 18 tiden för att slippa den värsta trafiken. Vi fick en trevlig resa, stannade i Ljungkile och åt middag i bilen som jag hade fixat, sedan stannade vi också i Bengtsfors och fikade. När vi väl kom fram satt mamma och de andra ute på gräsmattan och åt middag, så mysigt!

I juni var i princip allt klart med det nya sommarstället också, så då fick Malin och jag se stället för första gången, eller vi hade promenerat i skogen runtom redan ett år tidigare, men det var först nu som vi fick se det på nära håll, och även gå in i husen, och det var nog först då som jag verkligen förstod att vi skulle lämna Brevika, eller det vet jag egentligen inte om det var, jag vet fortfarande inte riktigt om jag har förstått det...

 

 

I juli blev det några bilturer för älsklingen och mig. Vi var på Ragnhildsholmen och kollade på den gamla borgruinen som finns där. Vi var också på Bohus fästning vilket var väldigt trevligt.

Under juni tog jag också min första långa biltur helt på egen hand. Denna gång gick den till Brevika där syrran och Lukas väntade på mig. Jag minns att jag var ganska nervös inför att köra den långa vägen själv, och det var verkligen skitväder, spöregnade och blåste typ storm. Men ja, den resan gick bra, jag fick bara typ tvärnita för ett rådjur som sprang ut mitt framför bilen, men jag hann stanna innan jag körde på det, så jag var helt slut när jag kom fram.

 

 

 

I augusti blev det sista gången vi åkte till Brevika, och denna gång åkte älsklingen, Malin och jag, mamma var redan där. Vi var där nästan en hel vecka, och det var supermysigt, trevligt och roligt. Älsklingen jobbade på dagarna, så under förmiddagarna var Malin och jag ute i skogen och plockade svamp, och under eftermiddagarna var vi och röjde vid det nya sommarstället. Denna sommar hade vi bara kallvatten i köket i Brevika, så vi fick bada i sjön varje dag. Malin och jag knackade ner lerklining från väggarna under några dagar, så vi var ju tvugna att bada i sjön varje dag, även de dagarna när det var 15 grader och regn. Men ja, vi kände oss pigga och rena efter det i alla fall. Under sista kvällen lade vi oss alla tre ute på gräsmattan och såg fladdermössen flyga över oss, det var riktigt fräckt. Dagen då vi skulle åka hem upptäckte vi att vi hade en liten hasselmus som gick runt på gräsmattan, den var så söt.

 

Vi var i Brevika fler gånger än dessa i sommar just för att det var sista sommaren där, och för att vi skulle packa och få med oss saker hem.

 

I september hade vi lämnat över Brevika till våra andra släktingar, eller det gjorde vi väl redan i augusti tror jag. Då åkte mamma och jag själva upp till det nya sommarstället över en helg. Vi bodde i husvagnen som mamma har köpt och ställt där, huset är ju obeboeligt idag. Trots att det var en helg med riktigt skitväder så fick vi ändå gjort lite saker, och jag fick dokumenterat en hel del. Jag kommer inte ihåg om jag har sagt det, men jag har fått uppgiften att dokumetera hela renoveringen, vilket jag gladeligen gör. Så i julklapp i år fick mamma en fotobok med bilder från renoveringen, så roligt att kolla tillbaka på när det har hänt en del grejer där.

 

 

I oktober åkte mamma, en kompis till henne och jag till Alingsås. Vi åkte till Nolbygård då det finns en butik där som vi skulle till. De hade också marknad utanför när vi var där, så det var väldigt trevligt.

 

Under noveber och december har älsklingen och jag pysslat mycket här hemma. Vi har gjort egna julkort, pepparkakshus, pepparkakor och apelsiner med nejlikor i. Vi har också bakat mycket då tanken var att vi skulle varit några stycken här hemma på julafton egentligen, men det blev ju inte riktigt så.

Under december kom beskedet att skolan skulle övergå till heldistans igen också, och det kommer den fortsätta att göra tom 24 januari, som det ser ut just nu.

 

 

Vi har också pusslat mycket under hela hösten vilket har varit väldigt roligt.

 

Så ja, för att sammanfatta detta året kort så var våren en riktigt jobbig tid då vi inte visste hur det skulle bli med sommarställe. Vi har grejat massor vid det nya sommarstället. Älsklingen och jag har köpt bil, så det har blivit flera turer med den till och från Brevika. Det har också blivit många promenader med tanke på att vi har varit hemma mycket, när vi inte har varit i Brevika vill säga.

 

Detta var min sammanfattning av året som gått. Nu hoppas vi att år 2021 blir ännu bättre, och att pandemin lugnar sig igen så man kan åka iväg till olika ställen igen. Vi saknar verkligen att åka till Varberg, var längesen vi var där. Jag vet att älsklingen saknar att gå runt i stan, och till och med jag har börjat tröttna på att gå hemma hela tiden nu. Jag är ändå väldigt glad över att vi inte bor i stan, utan att vi ändå har naturen nära oss.

Till våren skall jag söka utbildningar också, till sommaren är jag nämligen klar med det som jag går nu. Och ja, jag kan faktiskt säga att jag har hittat en utbildning som jag vill gå, som jag verkligen fastnade för när jag såg. Dock är det inte helt säkert än att den blir av, det får jag veta i januari. Om den blir av hoppas jag bara att jag kommer in på den i så fall, och då börjar den till hösten.

 

Gott nytt år!

//CarroEllen