CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Året som gått, 2020 del 1

Halloj bloggen!

 

Ja då närmar sig nytt år med stormsteg, så vad passar inte då bättre än en sammanfattning av året som gått.

 

Det här året har varit jobbigt på flera sätt, men det har också hänt en del roliga saker.

 

I januari fyllde lille Lukas 1 år, och vi var då på kalas för honom vilket var väldigt trevligt.

 

I februari hände det mycket saker. Älsklingen och jag var på vår första musikal. Vi hade nämligen fått biljetter till "The sound och music" i julklapp. Den var verkligen superbra, och vi hade en trevlig kväll då vi fick göra något som vi aldrig hade gjort förut.

Sedan var jag med mamma, syrran och lille Lukas i Brevika över en helg. Det var både första och sista gången jag var där under vintern, det hade jag aldrig varit tidigare. Men ja, det var en härlig helg då vi var mycket ute, och sedan värmde oss inne då vi eldade i kaminen.

Under februari blev både älsklingen och jag magsjuka, Lukas hade smittat oss, så hela familjen var dålig. Det är verkligen ingenting vi vill vara igen, fy!

Det blev också en tur till Jönköping då Jespers farmor hade gått bort, så vi var där på begravning.

 

I mars blev ju Coronapandemin alltmer påtaglig, och i mitten av mars kom beslutet att vi skulle gå över till distansundervisning på heltid i skolan. Både vi och lärarna fick två dagar på oss att ställa om oss. Det var en riktigt rörig period då ingen direkt var van vid den typen av undervisning. Men ja, vi var ju tvugna att ta oss igenom det, och det gjorde vi trots att det var rörigt.

I mars hade jag hittat en bil som jag ville åka och kolla på, så det gjorde vi, Thomas, Jesper och jag. Tyvärr visade det sig att den bilen hade blivit såld samma morgon. Vi fick då istället kolla på lite andra bilar, och även provköra en helt ny bil. Det var då vi hittade vilket märke på bil som vi ville ha, eller jag visste redan att jag ville ha en Kia, men inte exakt vilken modell. Så ja, under några månader blev det några vändor till den bilfirman innan vi hittade en bil som vi ville ha, och jag hade då redan lyckats spräcka vår budget totalt. Den startade på 80 000 kr, sedan steg den till 100 000 för att sedan öka till ytterligare 130 000, men när vi hittade vad vi ville ha så var den budgeten spräckt. Men ja, vi fick i slutändan just precis en sådan bil som vi ville ha, och vi blev nöjda, och är än idag.

 

Under april var vi barnvakt åt Lukas vilket var väldigt roligt. Han var så glad så det var inga problem alls då.

Under hela våren blev det många promenader för älsklingen och mig, vi satt ju hemma och jobbade/pluggade båda två. Vi var mycket uppe vid dammen och satte oss där och åt middag och kollade på svanarna som simmade runt där.

 

 

 

 

I maj hade jag tröttnat på ekmöblerna som vi hade i hallen, så de målade jag om. Detta projektet tog längre tid än vad jag hade tänkt mig, men det var bara för att min handled inte ville vara med mig riktigt, så jag fick ta pauser från det på flera dagar. Men ja, det blev bra när det väl blev klart.

 

Under hela våren var det en väldigt jobbig period när vi hade bestämt att vi inte skulle ha kvar Brevika. Under en lång period trodde vi att vi inte skulle komma tillbaka till byn igen eftersom att vi inte hittade något nytt ställe, så den känslan när det blev helt klart med det nya stället, den lättnaden, den går inte att beskriva, den var bara så fantastiskt. Trots att vi hade köpt ett Stort renoveringsobjekt så visste vi ändå att vi skulle få vara kvar i byn och den fantastiska Dalsländska naturen.

 

 

 

Del 2 hittar ni här (klick)

 

//CarroEllen