CarroEllens blogg

En vardagsbloggares tillvaro.

Julen 2020

Godkväll bloggen!

 

Sitter nu hemma i soffan och har just kollat klart på en julfilm som gick på tv.

 

Ja då var juldagarna över för i år, och ja, vad skall man säga, detta blev en annorlunda jul även för oss. Vi hoppades in i det sista att vi skulle kunna fira jul som vi hade tänkt, men dagen innan fick vi tänka om lite. Istället för att vi var sju personer här hemma som var tanken, så blev vi fyra istället. De andra tre fick däremot vara med via videolänk. Det var annorlunda att ha datorn med kamera på matbordet även när vi åt, och att sedan dela ut julklappar via kamera, men det fungerade ändå. Så tack för en trevlig julafton!

 

Den 23dje var jag hos mamma och firade lilljulafton med henne, Linnea och lille Lukas. Det var trevligt och mysigt. Lukas har verkligen blivit stor nu, och han vet vad han vill. Han kom till mig flera gånger och tog min hand när han ville att jag skulle följa med honom, så söt.

Under kvällen spelade älsklingen och jag bingolotto som varje år på uppesittarkvällen, men tyvärr vann vi ingenting, och vi var så trötta så vi orkade inte kolla på hela programmet heller.

 

Julaftons morgon började med att jag sprang runt och letade efter älsklingens morgonjulklapp, men efter en stund hittade jag den, som tur var.

Vi gjorde oss ordning ganska snabbt den morgonen och började med maten, jag orkade inte göra potatisgratäng på kvällen dagen innan, så det fick vi göra på julaftons morgon.

Sedan kom pappa och hans fru förbi en snabbis för att lämna julklappar, så de satt vi och öppnade tillsammans. Av de fick jag två olika tomteluvor, en ståltvål (sådan som tar bort tex fisklukt från händerna lite bättre än vanlig tvål), ett pussel och pengar, just precis vad jag hade önskat mig, tack!

Lite senare kom både mamma och Jespers bror, och vi kopplade då upp oss så de andra tre var med via videolänk också. Så ja, trots omständigheterna så blev det en lyckad julafton ändå, och jag fick bara saker jag hade önskat mig, superbra! Tack!

 

De andra dagarna har vi suttit här hemma och pusslat det pusslet som vi fick i julklapp. Vi har också spelat lite spel, och bara tagit det lugnt. Igår var vi en sväng på Backaplan, men tyvärr var det för mycket folk för att gå runt där, så vi var bara och köpte det vi åkte dit för och sedan hem igen, eller vi åkte till torget här hemma istället. Jag gick en sväng i en klädaffär som vi har där, men jag hittade tyvärr inget. Sedan storhandlade vi på Maxi innan vi åkte hem igen. Under eftermiddagen och kvällen läste jag en bok som var så spännande så jag inte kunde lägga ifrån mig den "Staden" av Camilla Sten. Den låg jag och läste till strax efter kl ett inatt då jag inte orkade läsa mer. Dock hade jag väldigt svårt att somna då jag var så uppe i varv eftersom att boken var så spännande, så jag kollade på klockan sista gången halv fyra innan jag somnade, så segt.

 

Idag har vi haft en lugn dag här hemma. Jag läste ut boken i förmiddags, och så har jag suttit och börjat skissa lite på sammanfattningen av året som gått, så det inlägget kommer upp imorgon eller på torsdag.

 

Hoppas att ni också har haft en bra jul trots allt.

 

Här kommer lite bilder från julen:

 

Årets julgran här hemma som tyvärr barrar massor nu, så den åker ut om ett par dagar. Sedan har vi byrån med pepparkakshuset på, och sist glöggen som mamma fixade.

 

 

Den här lilla tomten kunde inte vara still när jag försökte ta kort, så detta blev det bästa, just när han petade på linsen. Sedan har vi pusslet som vi fick.

 

//CarroEllen